Jong volwassenen kritisch over smaak biologisch

08/12/2010 11:28

Trendbox BV

Ruim een derde (36%) van de Nederlandse bevolking is van mening dat biologisch niet beter smaakt. Jong volwassenen van 16-34 jaar zijn nog veel kritischer op dit vlak. Maar liefst 50% van hen vindt biologische voeding niet beter smaken. Eén op de vijf (22%) Nederlanders vindt de smaak wel beter en een aanzienlijk deel van Nederland twijfelt (42%).

Dit is één van de uitkomsten uit de Focus on Food onderzoeken die marktonderzoekbureau Trendbox recent heeft uitgevoerd onder landelijke representatieve steekproeven van 500 Nederlanders en 700 boodschappendoeners in de leeftijd van 16 jaar en ouder.

Kijkend naar 50-plussers, de tegenhangers van de jong volwassenen, dan blijkt dat deze groep een stuk positiever is. Slechts een kwart (27%) is van mening dat voeding van biologische komaf niet beter smaakt. Neutraal van opstelling is bijna de helft (47%) en 26% is zelfs van mening dat biologisch eten beter smaakt. Voor wat betreft de smaakperceptie van biologisch bestaat er een duidelijke gap tussen jong volwassenen en 50-plussers.

Ook op de stelling 'Supermarkten zouden alleen nog maar biologisch vlees moeten verkopen, ook al is dat duurder' zijn opvallende verschillen tussen jong en oud te zien. Jongeren, in dit geval die van 16-24 jaar, zijn veel gevoeliger voor een dergelijke maatregel met een 12% score op helemaal mee eens, terwijl slechts 5% van de 50-plussers op eenzelfde wijze instemt. Een interessant gegeven, want smaakgedreven is deze uitkomst niet.

Over Trendbox

Trendbox B.V. is een van de grootste volledig onafhankelijke marktonderzoekbureaus in Nederland. Vanaf de oprichting in 1990 heeft het bedrijf een gezonde groei doorgemaakt. Dankzij een goede balans tussen ad hoc opdrachten en continue trendmonitors, heeft Trendbox zich een onderscheidende positie in de Nederlandse markt voor marktonderzoek en marktinformatie verworven. Trendbox is lid van de Research Keurmerkgroep, de vereniging van ISO gecertificeerde marktonderzoekbureaus in Nederland. Meer informatie over Trendbox is te vinden op www.trendbox.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Trendbox

Tel.: 020 - 669 44 14

Peter Goudkade

Onderzoeksdirecteur

peter.goudkade@trendbox.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl