Stijging vacatures voor mbo- er in Juridische sector

08/12/2010 11:32

ECABO

Tussen 2009 en 2014 wordt in de juridische beroepen rekening gehouden met een jaarlijkse vacaturegroei van gemiddeld 7,5 %. Dit blijkt uit onderzoek van kenniscentrum ECABO. Dit komt vooral doordat veel juridische banen zich in relatief conjunctuurongevoelige sectoren bevinden zoals de overheid en de gezondheidszorg.

Voor Juridisch medewerkers bieden veel bedrijfstakken werk. Denk aan een baan bij makelaars, advocaten of notarissen, in de administratieve dienstverlening , bij uitzendbureaus of bij de overheid.

Onderling verschillen in groei

Tussen de juridische beroepen zijn er wel verschillen in groei. Voor Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening zijn de arbeidsmarktperspectieven positief in heel Nederland. Er wordt een gemiddelde jaarlijkse vacaturegroei van 8,5 % verwacht. Voor Sociaal juridisch medewerker sociale zekerheid ziet dit er het minst gunstig uit. Hier verwacht men een groei van 6%.

Investeren in werknemers

Nederland telt zo'n 8 miljoen arbeidsplaatsen. In 2009 kwamen hier ruim 80.000 banen bij, vooral in de bedrijfssectoren zakelijke dienstverlening en gezondheids- en welzijnszorg.

Hoewel er momenteel dus genoeg werk is en er voldoende juridische medewerkers te vinden zijn, komt er een tijd dat, door onder meer de vergrijzing, nieuwe medewerkers nodig zijn. Investeer daarom in (aanvullende) scholing van uw personeel. En blijf op de hoogte van de inhoud van opleidingen en de waarde van diploma's. Biedt ook stageplekken aan. De stagiairs van nu zijn uw toekomstige werknemers.

Onderzoek ECABO

In de uitgave 'Perspectief op werken en leren in de juridische beroepen' beschrijft ECABO de perspectieven van werkgevers en (toekomstige) werknemers in de juridische sector.

Aan het onderzoek werkten duizenden erkende leerbedrijven mee. Ook hebben onderzoekers van ECABO de arbeidsmarktcijfers van onderzoeksbureaus als CBS, ROA en CPB gebruikt. Door al deze gegevens kritisch te bekijken en analyseren, kan ECABO een goed beeld van de arbeids- en stagemarkt geven van de komende jaren.





http://www.ecabo.nl/perspectief