Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-12-2010

Politie rolt drie hennepkwekerijen in Tilburg en Oisterwijk op

TILBURG/OISTERWIJK: Tijdens een hennepruimdag heef de politie dinsdag in Tilburg en Oisterwijk drie hennepkwekerijen opgerold. In alle gevallen bleek met de stroomvoorziening te zijn gerommeld.

In een woning aan de Boekweitstraat in Tilburg werden weliswaar geen hennepplanten aangetroffen, maar alles wees op recente teelt. De bewoner werd verhoord. In een kelder van een bedrijfspand aan het Tilburgse Koningsplein werden twee ruimten aangetroffen met in totaal 1068 hennepplanten. Op het derde adres, een woning aan de Akkerstraat in Oisterwijk, werden 118 planten aangetroffen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle inbeslaggenomen hennep en
kweekapparatuur zijn vernietigd.

Politie arresteert dronken beginnend bestuurder uit Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen kort voor 01.30 uur een 21-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat de man op de Ringbaan West rijden zonder verlichting en lieten hem stoppen. De man verklaarde dat hij vijf lesjes bier had gedronken. Omdat de Tilburger een zogeheten beginnend bestuurder is (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs), werd zijn rijbewijs ingevorderd. De officier van Justitie beslist over teruggave ervan.

Twee Tilburgse jongens (15 en 17 jaar) verdacht van woninginbraak

TILBURG: Twee Tilburgers van 15 en 17 jaar zijn woensdagmorgen aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak eind juli in een woning aan de Mascagnihof. Daarbij werd een televisie gestolen, terwijl de bewoner op vakantie was. Het tweetal is op het bureau ingesloten en verhoord. Eind november werd al een andere 17-jarige jongen uit Tilburg gehoord over de zaak. Op basis van het onderzoek dat na de inbraak werd ingesteld, leidde het spoor naar de drie jongens.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-12-2010 11:33 | © Regio Midden en West Brabant |