Gemeente Lelystad

Vlint Holding is eerste op nieuw bedrijventerrein Flevopoort l

Woensdag 8 december 2010

Gemeente Lelystad en Vlint Holding hebben overeenstemming bereikt over vestiging van het bedrijf op het nieuwe bedrijventerrein Flevopoort I langs de A6. Vlint is een snelgroeiend en aansprekend bedrijf, opererend in de bouw-, industrie- en installatiesector. Vlint Holding neemt voor een nieuw te bouwen pand 20.000 m2 grond af met een optie voor nog eens 7.000 m2.

120 arbeidsplaatsen

Vlint is een snelgroeiend en aansprekend bedrijf dat prima past binnen de doelstellingen van de gemeente. Het brengt 120 arbeidsplaatsen mee naar Lelystad vanuit Almere. De vestiging van Vlint is een belangrijke economische impuls voor Lelystad en een belangrijk signaal naar de markt. Afname van meer dan twee hectare grond is zeker in deze tijd een grote vestiging en kan andere twijfelende ondernemers over de streep trekken om zich in Lelystad te vestigen. Het getuigt van geloof in de kansen en de mogelijkheden die Lelystad aan bedrijven biedt.

Werkmaatschappijen

Vlint Holding bestaat uit de dochterondernemingen Vilton, Vilton Services, Nedfilter, Insolids, Viltex, Climexx, Viservo,en Viltalis. De werkmaatschappijen functioneren als zelfstandige ondernemingen binnen hun eigen marktgebieden in de clusters bouw, filtratie, solids handling, technisch textiel, en technische dienstverlening. Ze hebben dezelfde (technische) wortels maar ieder een herkenbaar gezicht.

Competenties en vaardigheden

De competenties en vaardigheden van de ondernemingen binnen Vlint liggen op het gebied van:

* toelevering aan de bouwsector, infrastructuur, betonsector, industrie en installatiebedrijven;

* integratie van ontwerp en uitvoering;

* ontwikkeling van serviceconcepten op het gebied van de bouw en de onderhoudssector.

De werkmaatschappijen maken onderdeel uit van een hechte organisatie. Binnen deze organisatie worden overkoepelende faciliteiten gedeeld op het gebied van huisvesting, automatisering, personeel & organisatie en administratie. Het zwaartepunt van de werkzaamheden van Vlint ligt in de Benelux.

Resultaat grondverkoop

Met de vestiging van Vlint komt de verkoop van bedrijfsgrond in Lelystad dit jaar op circa 6 hectare. Daarnaast worden over 7,2 hectare nog onderhandelingen gevoerd. Ondanks de moeilijke financiële omstandigheden verwoordt wethouder Fackeldey van economische zaken de behaalde resultaten en het zicht op lopende perspectieven als alleszins redelijk.
Ja