Gemeente Lelystad

Voorbereidingskrediet voor MFA light in Waterwijk

Woensdag 8 december 2010

Buurtcentrum De Bever en de gemeentelijke wijkpost aan de Voorstraat in de Waterwijk zijn toe aan een kwaliteitsslag. Het is daarom de bedoeling dat deze voorzieningen omgebouwd worden tot een MFA light. Het college stelt de raad voor om een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen. Daarmee kunnen de plannen met de beoogde partners uitgewerkt worden en kan er een programma van eisen worden opgesteld.

Onder één dak

MFA staat voor multifunctionele accommodatie en dat betekent dat hier onder één dak meerdere organisaties komen. Light wil zeggen dat er geen complete nieuwbouw komt (zoals bijvoorbeeld bij Atolplaza en Hanzeborg), maar dat er met beperkte middelen toch een flinke kwaliteitsslag wordt gemaakt. Uiteraard doet de gemeente dit niet alleen, maar samen met de partners in de wijk. Door met meerdere organisaties samen te werken, kunnen meer activiteiten aangeboden worden en zijn er samenwerkingsvoordelen te behalen. Beoogde partners zijn: het buurtcentrum, stichting Mamyo, actieve bewonersorganisaties, Centrada, Welzijn Lelystad, het gezondheidscentrum en de wijkpost.

Programma van eisen

In het op te stellen programma van eisen staat bijvoorbeeld beschreven welke functies onderdeel gaan uitmaken van de MFA light, hoeveel ruimte er nodig is, etcetera. Ook wordt een architect ingeschakeld om een ontwerp te maken, uiteraard worden de kosten van zo'n ontwerp ook in beeld gebracht. De raad neemt dan een besluit over het beschikbaar stellen van het benodigde geld voor de verdere realisatie van de MFA light. In de najaarsnota van 2009 heeft de raad al besloten een investeringskrediet van EUR 2 miljoen euro te reserveren voor deze MFA light ontwikkeling.
Ja