Gemeente Lelystad

Haltelocaties voor wijkbus Lelystad-Noord

Woensdag 8 december 2010

Ondanks dat het experiment Wijkbus Lelystad-Noord is uitgesteld, wil het college van de gemeente Lelystad er alles aan doen om de wijkbus zo snel mogelijk te laten rijden. Daarom stelt het college aan de raad voor om een aantal locaties aan te wijzen als haltelocaties voor de wijkbus.

Zes haltes

Het gaat om de haltelocaties: Station Centrum aan het stationsplein t.h.v. de taxistandplaatsen, parkeerterrein Zuigerplasbos, parkeerterrein CVI, Eaglelaan (schuin tegenover Eaglelaan 56), Noordkant Albatroslaan (nabij het clubhuis) en het Golfpark (nabij golfpark 162).

Achtpersoonsbus

Het is de bedoeling dat er in januari gestart wordt met het experiment. Voor die tijd moet nog wel worden besloten waar de haltelocaties komen. De omwonenden moeten zo min mogelijk overlast ondervinden en het moet verkeersveilig zijn. Er gaat een achtpersoonsbusje rijden. De vraag is namelijk te klein voor een stadsbus. Het busje rijdt van maandag t/m zaterdag en alleen overdag. Omdat het een busje is voor acht personen is de overlast ook beperkt. Van de bus kan in de experimentele periode gebruik gemaakt worden tegen de gereduceerde prijs van EUR 1,10.

Experiment

Dit experiment duurt tot september 2011. Medio 2011 wordt geëvalueerd of de wijkbus voldoende reizigers trekt en of het experiment tot september 2011 kan doorlopen.
Ja