Ingezonden persbericht



Gelukkig is er nog het Open WK in Amsterdam!

Inschrijvingen Open WK Amsterdam van start!

Het WK 2018 is definitief niet aan Nederland gegund! Jammer maar we hoeven echter niet lang te treuren!

In Nederland is er al 10 jaar het "Open WK Amsterdam". Dit is een tweedaags multicultureel voetbalevenement waar de teams uit spelers bestaan die uitkomen voor hun land van herkomst en strijden om de titel: Wereldkampioen van het open WK Amsterdam. Inschrijven kan vanaf volgende week, 16 december.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2011 strijden de mannen- en vrouwen- en jeugdteams op Sportpark Middenmeer om die felbegeerde titel: Wereldkampioen! Van het Open WK Amsterdam wel te verstaan.

Inschrijven? Dat doe je per team! Dus zorg dat je minimaal 11 spelers of speelsters hebt, allen uiteraard met eenzelfde afkomst. "Komt jouw moeder uit Japan? Dan kom jij op het Open WK Amsterdam uit voor Japan!" Is de stelregel van de organisatie, aldus Dennis Berk.

Inschrijven kan via de website van de organisatie; www.wkamsterdam.nl. Op 1 februari sluiten de inschrijvingen en verwacht de organisatie het toernooi vol te hebben.

Vorig jaar won bij de heren Kaapverdië uit Rotterdam het toernooi, Bij de dames was Ghana sterker in de finale tegen titelverdediger Kaapverdië.

In de eerste jaren moest de organisatie nog moeite doen om het toernooi vol te krijgen met 32 herenteams. In 2010 was dat wel anders en heeft de organisatie het toernooi moeten uitbreiden naar 40 herenteams vanwege de grote interesse.

Bij de dames gaat echter de groei minder snel. Sinds 2008 zijn ook de damesteams welkom op de velden van het WK Amsterdam. Het niveau van de dames was direct al enorm hoog, waardoor in 2010 de mindere spelende teams zijn afgehaakt. "Een relatief nieuwe doelgroep met veel potentie dat moet groeien. We spelen daarom dit jaar in twee klassen; een prestatie- en een recreatieklasse, zodat het voor alle teams weer leuk is om dit toernooi met de eigen gedachte mee te doen. " geeft directeur Vadym Zellner aan.

In 2011 wordt alweer de 11e editie WK Amsterdam georganiseerd; ooit een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafé zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000. Het toernooi is nu uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2011 48 herenteams, 16 vrouwenteams en 15 jeugsteams kan waarborgen. Bezoekers aantallen worden geschat plm. 30.000.