Politie Rotterdam Rijnmond



AGENTEN GEWOND BIJ AANHOUDING

Datum publicatie: 08-12-2010 11:24

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Bij een aanhouding aan het Sperwerhof zijn dinsdagavond twee agenten gewond geraakt, toen zij werden geslagen door een verdachte. Een omstander probeerde een stoeptegel naar de politiemensen te gooien.

Rond zes uur kreeg de politie de melding van een diefstal. Een jongeman zou een bosje bloemen hebben gestolen bij een supermarkt in de Centrumpassage. Op het moment dat een beveiligster van de winkel hem tegen wilde houden, werd zij weggeduwd.

De politie ging op zoek naar de verdachte. Ter hoogte van de Sperwerhof zagen agenten een jongeman die voldeed aan het opgegeven signalement.

De twee agenten gingen naar hem toe en gaven aan dat hij aangehouden was. De 17-jarige Capellenaar was het daar niet mee eens en sloeg direct een agent meerdere keren in haar gezicht. Vervolgens richtte hij zijn woede op haar mannelijke collega en sloeg ook hem in het gezicht.

Al snel waren er meer agenten aanwezig en werd de verdachte in de boeien geslagen. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en gingen de agenten verbaal te lijf. Een van hen, een 15-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, trok een stoeptegel uit de grond en wilde deze naar de agenten gooien.

Op dat moment kwam een hondenman met diensthond Jari aan. De hondenman dreigde Jari in te zetten. De tiener koos eieren voor zijn geld en liet, terwijl hij nog een flink aantal beledigingen naar de agenten uitte, de steen vallen.

Beide tieners zijn aangehouden. De oudere jongeman besloot in de politiebus, de deur van het voertuig kapot te trappen.

Het tweetal is ingesloten en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. De tiener zal ook opdraaien voor kosten van de reparatie van het politievoertuig.

De agenten liepen meerdere verwondingen in het gezicht op. Zij doen aangifte tegen de 17-jarige Capellenaar