GroenLinks
Uit de kleren voor de natuur

Onder het motto `de natuur wordt uitgekleed' hebben ontblote boswachters van Natuurmonumenten woensdagochtend actie gevoerd op het Binnenhof. De algemeen directeur van Natuurmonumenten De Graeff overhandigde een petitie aan Tweede Kamerleden. Namens GroenLinks waren de Kamerleden Rik Grashoff en Ineke van Gent aanwezig om de boodschap te ondersteunen.

Deze petitie is door meer dan 75.000 verontruste burgers ondertekend en een krachtig signaal om door te gaan met de EHS. Het nieuwe kabinet stopt acuut met het aanleggen van deze belangrijke verbindingen en wil structureel 300 miljoen per jaar bezuinigen op natuur en landschap. Dat is 40 procent van het natuurbudget. Natuurmonumenten heeft een 5-puntenplan `Neem tijd voor de natuur' opgesteld, om door te gaan met de afgesproken plannen om natuurgebieden met elkaar te verbinden.

GroenLinks deelt de zorgen van Natuurmonumenten. Natuurbeleid dat al meer dan 20 jaar wordt uitgevoerd, wordt vlak voor het einddoel de nek omgedraaid. Grashoff: "Wij ondersteunen de vijf punten van Natuurmonumenten daarom van harte."