Gemeente Lelystad

College blijft bij locatiekeuze Roy Heiner Academy

Woensdag 8 december 2010

Begin dit jaar hebben het college en de raad ingestemd met een financiële bijdrage aan de Roy Heiner Academy en met de vestigingslocatie in blok 2 in Bataviahaven. Op verzoek van een klankbordgroep van bewoners van Claerbeek, Lelybaan, VOC weg en Schoonzicht (blok 1) die bezwaren heeft tegen de huidige vastgestelde locatie en een compromis heeft voorgesteld voor blok 3, heeft het college opnieuw gekeken naar de locatiekeuze en naar de aangrenzende zuidelijk gelegen bouwlocatie (blok 3) als alternatief. Naar aanleiding van het onderzoek heeft het college besloten vast te houden aan de eerder vastgestelde vestigingslocatie.

Geen nieuwe feiten

Het college blijft bij de locatiekeuze van blok 2 omdat geen nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen. Het besluit is genomen op grond van stedenbouwkundige, technische, juridische, procedurele en financiële aspecten. Zo maakt een keuze voor locatie op blok 2 dat een gesloten havenfront gerealiseerd kan worden. Verder zijn inmiddels vergaande kosten gemaakt onder andere voor de planontwikkeling.

Roy Heiner Academy

Op de locatie voor de Roy Heiner Academy komen een academiegebouw, 34 woningen voor circa 200 studenten, 60 koopappartementen en havengerelateerde voorzieningen. Voor vestiging van de Roy Heiner Academy dient een nieuw bestemmingsplan te worden gemaakt. Voordat de nieuwbouw wordt opgeleverd, zal de Roy Heiner Academy in september 2011 van start gaan vanuit tijdelijke huisvesting.

Ontwikkeling hoger onderwijs

De Roy Heiner Academy sluit nauw aan bij de ontwikkeling van hoger onderwijs in Lelystad. De Academy biedt straks mbo- en hbo-onderwijs aan waar studenten worden opgeleid tot toptalent voor het bedrijfsleven. Binnen de Academy zijn topsportmentaliteit en wedstrijdzeilen een integraal onderdeel van de studieprogramma's. Het initiatief voor dit plan is afkomstig van ROC Flevoland/ROC Amsterdam, Windesheim Flevoland en Team Heiner.

Overleg voortzetten

Het college is zich bewust van de zorgen die leven bij de klankbordgroep van bewoners en wil graag het overleg met de klankbordgroep over het verdere ontwerp en het toekomstig beheer voort zetten.
Ja