Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 08-12-2010

Vier hennepkwekerijen ontdekt bij handhavingsactie in Oosterhout

OOSTERHOUT: Tijdens een handhavingsactie van de politie, gemeente Oosterhout en de woningcorporatie zijn dinsdag vier hennepkwekerijen ontdekt. De integrale controle, waarbij achttien woningen en
bedrijfspanden in de gemeente werden bezocht, was gericht op illegale hennepteelt. Er waren enkele tientallen mensen betroken bij de actie.

In een bedrijfspand aan de Mechelaerstraat werden in twee ruimten weliswaar geen hennepplanten aangetroffen, maar wel duidelijke sporen die wezen op een kwekerij en een stekkerij. Zo werden er resten van planten gevonden. In een woning aan de Trompenburg werd een kwekerij in aanbouw aangetroffen. Hier werd de bewoner aangehouden. In een woning aan de Ferdinand Bolstraat werden in een schuurtje de resten van een eerdere hennepoogst gevonden. De bewoner is verhoord. In een woning aan de Lijndonk werd op zolder een actieve kwekerij met 154 planten ontdekt. De bewoonster is aangehouden.

Door de medewerkers van de afdeling milieu van de gemeente werden bij enkele bedrijven nog een paar mogelijke misstanden ontdekt. De ambtenaren gaan kijken of deze zaken in strijd zijn is met de afgegeven milieuvergunningen.

Politie arresteert Werkendammer wegens mishandeling van zijn vader

WERKENDAM: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 16.30 uur een 23-jarige man uit Werkendam aangehouden wegens mishandeling. Hij had in zijn ouderlijke woning zijn vader hardhandig bij de keel gegrepen tijdens een ruzie. Met de zoon spelen al langer problemen, zijn ouders willen dolgraag dat hij gedwongen wordt opgenomen. De Werkendammer is meegenomen naar het bureau. Daar werden hulpverleners geïnformeerd over het incident.

WAALWIJK: Een 17-jarig meisje uit Waalwijk is dinsdagavond rond 18.30 uur aangehouden, nadat ze haar jongere zus had geslagen. Dat gebeurde in de ouderlijke woning. De verdachte is meegenomen naar het bureau.

Tweetal met inbrekerswerktuigen in auto gearresteerd

LOON OP ZAND: De politie heeft woensdagmorgen rond 01.00 uur een 29-jarige vrouw uit Woudrichem en een 34-jarige Waalwijker aangehouden. Ze reden in een Golf over de Midden-Brabantweg toen surveillerende agenten besloten hen te controleren. De auto lag vol met
inbrekerswerktuigen, zaklampen, handschoenen en ook een jerrycan plus slang. Omdat het volgens de APV verboden is om in de nachtelijke uren inbrekersgereedschap te vervoeren, werd het tweetal aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht, vooral om te kijken of er gestolen goederen in liggen.

Dongenaar (36) verdacht van insluiping bejaardenwoning Tilburg

DONGEN/TILBURG: Een 36-jarige Dongenaar is woensdagmorgen in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van een insluiping begin november in een woning aan het Berlagehof in Tilburg. De hoogbejaarde bewoonster werd bestolen door een onbekende man die met een smoesje bij haar aanbelde en vervolgens geld en pasjes wegnam. De man liet in de haast enkele persoonlijke spullen achter op basis waarvan hij
achterhaald kon worden. De Dongenaar, die geregistreerd staat als veelpleger, is voor verder onderzoek op het bureau ingesloten. De politie bekijkt of de man betroken is geweest bij enkele tientallen soortgelijke recente insluipingen waarbij bejaarden het slachtoffer werden, zowel in de regio Tilburg en Breda als daarbuiten. De Dongenaar wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Politie rolt hennepkwekerij in Rijen op: echtpaar uit Breda aangehouden

RIJEN: De politie heeft woensdagmorgen rond 09.30 uur een
hennepkwekerij opgerold in een garage achter een winkel aan de Hoofdstraat. Daarbij werd een echtpaar (beide 40 jaar) uit Breda aangehouden. De man uit Breda heeft verklaard dat hij de hennepkwekerij achter de winkel van zijn vrouw heeft opgezet. Er stonden circa 750 planten. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is ontmanteld, alle planten en apparatuur zijn vernietigd.

HULTEN: In een woning aan de Gerardus Majellastraat troffen agenten woensdagmorgen hennepkwekerij met circa 200 planten aan. De 28-jarige bewoner werd rond 10.00 uur aangehouden. De planten en
kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-12-2010 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |