Gemeente Kaag en Braassem

Winnaar straatnamenwedstrijd Dorpshart Leimuiden bekend balonnen

In september hebben wij een straatnamenwedstrijd opgezet voor een nieuwe straat die in het nieuwe dorpshart van Leimuiden komt. De straat die ligt tussen de Dr. Stapenseastraat en de Grietpolderweg. We hebben u even in spanning gehouden, de winnende straatnaam is nu bekend.

We hebben tientallen inzendingen ontvangen en zijn blij met de betrokkenheid bij de inrichting van het nieuwe dorpshart waar ook een straatnaam bij hoort. De keuze is gevallen op een naam die door meerdere inzenders is genoemd, namelijk:

Maarse en Kroon

De naam is in verschillende vormen binnengekomen, met de toevoeging pad, laan of straat. Wij hebben voor een korte en krachtige versie gekozen, die de grondlegger van een veel werkgelegenheid en busverbindingen in deze regio eer aandoet. De firma Maarse en Kroon is op 1 februari 1923, met één bus, begonnen op de lijn Rijnsaterwoude-Leimuiden-Leiden. De heer Maarse was de grondlegger. Sinds 1973 is de naam Maarse en Kroon op de bussen in ons vervoergebied vervangen door Centraal Nederland.

Aangezien er meerdere inzendingen met deze naam zijn binnengekomen, hebben we een winnaar uit de lijst getrokken. Dat is de heer Escherich uit Leimuiden. Hij heeft woensdagmiddag de prijs ontvangen van wethouder Kea en bureau Leyten, die het dorpshart heeft ontworpen.

De heer Escherich heeft een diner voor twee bij Café René gewonnen.