Politie Zaanstreek-waterland

Twee jongens aangehouden voor straatroof

Zaandam, 08-12-2010 o De politie heeft dinsdagochtend 7 december twee jongens uit Zaandam, van 16 en 17 jaar, aangehouden die ervan worden verdacht een 16-jarige shoarmakoerier uit Zaandam te hebben beroofd.

Op maandag 4 oktober reed de koerier op de Provinciale weg in Zaandam om een bestelling af te leveren toen hij werd aangesproken door twee jongens op een bromfiets. Zij vroegen aan hem of hij de weg wilde wijzen. Na de uitleg vervolgden ze ieder hun weg. Nadat de bezorger zijn bestelling had afgeleverd, werd hij overvallen door dezelfde jongens, op de Lucy Stonestraat. Onder bedreiging van een wapen moest de Zaandammer zijn geld afstaan. Op het moment dat twee onbekenden langsfietsten, stopte de beroving en gingen de twee er vandoor op de bromfiets.

Mede dankzij een item in het programma Ter Plaatse van RTV N-H over de zaak kwam de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland het tweetal op het spoor. De Zaandammers zijn aangehouden en zijn in verzekering gesteld.Dankzij de tips van burgers lost de politie vaker zaken op. Ziet u iets verdachts? Laat het de politie weten. Geef belangrijke gegevens, zoals signalementen, kentekens en
de vluchtrichting door. Ziet u daadwerkelijk een strafbaar feit gebeuren? Bel dan het alarmnummer 1-1-2. Geef anders uw informatie door via 0900-8844.