Scania


woensdag 8 december 2010 13:19

Totaaloplossingen van Scania op Truck & Transport 2011

Nadruk op het volledige dienstenpakket, trucks voor uiteenlopende doeleinden en het breedste motorenprogramma ooit.

De Scania R730 is één van de 7 voertuigen op Truck en Transport 2011 Vergroot foto

Breda, 8 december 2010. Scania presenteert zich op de aankomende Truck & Transport, van 15 tot en met 18 januari 2011 in de Brussels Expo, als dé transportpartner op het gebied van totaaloplossingen. Daarmee wordt de sterke combinatie van services, voertuigen, motorenrange en het omvangrijke servicenetwerk benadrukt. Scania toont een zestal trucks in verschillende configuraties en een groot aantal varianten van het huidige motorenplatform. Van de sterkste R-serie King of the Road met 730 pk / 3500 Nm tot een ultraschoon Scania P230 EEV distributiechassis. Op de Eco-stand toont Scania een P310 met een CNG/Biogasmotor. Scania toont hiermee één van haar oplossingen voor een duurzame toekomst.

SERVICES OP MAAT
Juist in de huidige marktomstandigheden kan Scania met het uitgebreide service-aanbod de klant nog beter van dienst zijn. Van oplossingen op het gebied van financieringen, verzekeringen, herstellings- en onderhoudscontracten tot verhuur. Maar ook herstelling en onderhoud aan laadkleppen, frigo's en chauffeurstraining volgens de EU Richtlijn Vakbewaamheid Beroepschauffeurs. Scania Driver Training biedt flexibele oplossing om aan deze verplichte nascholing te voldoen en zal aanwezig zijn met een Driver Support simulator. Bezoekers kunnen zelf achter het stuur kruipen en het Scania Driver Support systeem ervaren. Het Driver Support systeem geeft realtime rijstijltips om de verkeersveiligheid te verhogen en het brandstofverbruik te reduceren. Een instrument dat de chauffeur uitdaagt om ook tussen de chauffeurstrainingen de bewuste rijstijl te continueren.

VOERTUIGEN
Op de Scania stand staan zes voertuigen in uiteenlopende configuraties bedoeld voor verschillende toepassingen. Van constructie, distributie, fleet, lichtgewicht chassis tot high spec King of the Road.

De Scania R730 LA 4x2MNB is voorzien van de CR19 Topline cabine, het V8-styling pakket, leerpakket, colour plus instrumentenpaneel, volledige luchtvering en de twee-pedaals Scania Opticruise versnellingsbak. De accu's zijn gemonteerd aan de achterzijde van het chassis waardoor ruimte beschikbaar is voor extra grote brandstoftanks (1500 liter). De trekker maakt gebruik van de XPI technologie in combinatie met SCR en VGT, waarmee een vermogen wordt behaald van 730 pk en 3500 Nm en aan de EEV norm wordt voldaan.

De Scania R480 LA 4x2MNA, Euro 5 op basis van XPI en EGR, is een trekker met luxe specificatie. Ook hier zijn de accu's achterin gemonteerd en is gekozen voor de ruime CR19 Topline cabine. Verder is de trekker onder meer voorzien van 4-punts luchtvering, zandkleurig lederen interieur, colour plus instrumentencluster en koelkast.

De Scania R440 LA 4x2MNA is een lichtgewicht trekker met CR19 Highline cabine. De trekker is onder andere voorzien van een lichte koppelschotel en licht chassis. Qua motorisering werkt de 440 pk sterke motor volgens het Scania XPI principe en voldoet hiermee aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue. In de cabine is het nieuwe interieur aanwezig, compleet met radio/cd/mp3 in combinatie met Bluetooth.

De Scania G420 LA 4x2MNA is gespecificeerd als fleet trekker. De trekker voldoet aan de EEV norm op basis van SCR en is voorzien van de CG19 cabine. Het Driver Support Systeem in het display geeft real-time tips om anticiperend en zuinig te rijden. De trekker biedt een grote mate van comfort en heeft een lagere instap in vergelijking met de R-serie. Qua prijs-kwaliteit verhouding is deze G-serie een interessant alternatief voor veel transporteurs om in te zetten als fleet trekker in het middel-lange en lange transport.

Op het gebied van distributie toont Scania de P230 DB 4x2MNA, Euro 5 XPI. De CP16 cabine is voorzien van 4-punts mechanische vering en heeft een lage instap welke hem ideaal maakt voor distributiewerk. Het is een opvallend stil en comfortabele truck voor distributiedoeleinden. Een camerasysteem zorgt voor de benodigde extra veiligheid.

Ten slotte staat er een Scania G440 CB 6x4HHA, Euro 5 XPI op de stand, welke gericht is op het constructie segment. De drie-assige 6x4 is luchtgeveerd en is net als alle ander voertuigen op de stand voorzien van de Scania Opticruise automatische versnellingsbak.

SCANIA TOONT GASVOERTUIG OP ECO-STAND
Op de speciale eco-stand, bij binnenkomst in paleis 12, toont Scania een P310 6x2*4 vuilnischassis. Deze techniek werd eerder dit jaar geïntroduceerd op de IAA in Duitsland en is één van de duurzame oplossingen die Scania op dit moment kan leveren. De cabine is een speciale `low-entry' met knielfunctie die veel comfort biedt bij herhaaldelijk in- en uitstappen. De 5-cilinder gasmotor is gebaseerd op de 9.3 liter dieselmotor en werkt op hernieuwbare biogas, CNG of een combinatie. De C02-reductie loopt op tot 70% volgens EU Directive 2009.28/EC en de EEV norm wordt hiermee ruim behaald. De tanks zijn van speciaal composiet materiaal, wat 400 kg lichter is dan staal.

DISPLAY MOTOREN
Scania toont twee losse motoren als display. Zo staat de nieuwe 16,4 liter V8 op de stand. De combinatie van Scania XPI en VGT leidt tot een indrukwekkende 730 pk en 3500 Nm. Ook de techniek van de nieuwe gasmotor, welke ook in het vuilnischassis zit op de eco-stand, is te bekijken. Het 9,3 liter 5-cilinder blok is beschikbaar in 270 en 305 pk met 1100 of 1250 Nm. Per direct leverbaar in trucks en bussen met een C02 reductie van 70%.

U vindt Scania van 15 t/m 18 januari 2011 in Paleis 12, stand 12.07. Services

Scania-services

We ondersteunen onze trucks, bussen en motoren met Scania-services die u helpen uw bedrijf uit te bouwen.
P-series

P-serie

De compacte P-serie van Scania voldoet voor de overgrote meerderheid van distributie- en constructietaken.
G-series

G-serie

Scania G-serie is de perfecte keuze voor bouw- en langeafstands-toepassingen.
New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken. EEV

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter. Euro 5

Euro 5

Bereikt nieuwe hoogtepunten in prestaties en economie, zonder compromissen.

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue new R-series

Scania Driver Support

Uniek en baanbrekend. Het Scania Driver Support systeem van Scania is uw persoonlijke coach.