Veilig Verkeer Nederland

Welke gemeente is koploper duurzame mobiliteit?

woensdag, 08 december 2010

Log Europese Mobiliteitsweek Op donderdag 9 december wordt de jaarlijkse Forward Award uitgereikt tijdens de Verkeer en Mobiliteit vakbeurs in Houten. De prijs is een initiatief van de stichting Europese Mobiliteitsweek en is bestemd voor de Nederlandse gemeente die zich het beste inzet voor duurzame mobiliteit.

De gemeenten zijn beoordeeld op de de activiteiten die de gemeente dit jaar zelf organiseerde, de activiteiten die door anderen binnen de gemeente werden georganiseerd, de manier waarop burgers hierbij betrokken waren en de mate van samenwerking tussen de gemeente en andere deelnemers.

Finalisten zijn de gemeenten Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Veldhoven en titelverdediger Zaanstad. Zij zullen alle vijf worden voorgedragen voor de Europese Mobility Week Award, die begin 2011 in Brussel wordt uitgereikt.

De stichting Europese Mobiliteitsweek stimuleert duurzame mobiliteit door het promoten van wandelen, fietsen, openbaar vervoer en slim mobiliteitsmanagement tijdens de jaarlijkse Europese mobiliteitsweek. Veilig Verkeer Nederland is partner van de Europese Mobiliteitsweek.