FloraHolland


Klankbordgroep Anthurium

FLORAHOLLAND (7 december 2010) - Voorafgaand aan de vergadering van 1 december heeft de klankbordgroep een bezoek gebracht aan de aanvoer. Hier hebben ze gezamenlijk naar de controle van de sortering gekeken. A. Troost heeft tijdens de vergadering een toelichting op de controles van de afgelopen weken gegeven. Er zijn enkele soorten met een afwijkende bloemvorm. De werkwijze sortering in relatie tot aantal bloemen in de doos is niet haalbaar bij dergelijke soorten. De klankbordgroep adviseert om de werkwijze aan te passen. Enkele opties zijn besproken.

M. Veldhuizen en P. v.d. Berg waren aanwezig tijdens de vergadering om fustzaken te bespreken. M. Veldhuizen heeft een toelichting gegeven op de ontwikkelingen m.b.t. de nieuwe doos. De verwachting is dat de doos september 2011 geïntroduceerd wordt. P. v.d. Berg heeft het fustbeleid toegelicht.

Onlangs heeft er een tussentijdse vergadering plaatsgevonden m.b.t. het veilschema en de prijsvorming. P. van Nieuwkerk geeft een toelichting over de gemaakte analyse. De meeste Anthuriums worden op vestiging Naaldwijk en Aalsmeer dagelijks tussen 8.00 - 10.00 uur geveild. De prijsvorming binnen de veilgroep is gemiddeld redelijk stabiel. Volgens de afdeling Klokverkoop is er geen aanleiding om het veilschema aan te passen. De klankbordgroepleden zijn van mening dat de prijsvorming beter zou zijn wanneer Anthurium vroeg geveild wordt. P. van Nieuwkoop zal de mogelijkheden nagaan om het prijsverloop binnen de veilgroep te beperken.

Enkele Klankbordgroepleden aangevuld met andere aanvoerders zullen binnenkort een enquête houden onder inkopers. De doelstelling is om de problematiek rondom sortering / belading van soorten met langwerpige bloemvormen te achterhalen.

De klankbordgroepleden hebben aangegeven de huidige werkwijze van overleg als prettig te ervaren. In 2011 worden er wederom een aantal vergaderingen gepland waarbij FloraHolland en LTO een gedeelte invult.

De volgende vergadering staat gepland op 15 februari 2011.