Gemeente Vlaardingen


Hoogste punt bereikt

08-12-2010 |
Het wooncomplex Oranjehof in de Oosterstraat in de Oostwijk heeft het hoogste punt bereikt. Op 3 december hees wethouder Hans Versluijs tijdens een feestelijke bijeenkomst de vlag.
wethouder versluijs hijst de vlag

Wooncomplex Oranjehof bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen van drie en vier verdiepingen hoog. Onder het gebouw komt een parkeergarage en naast het gebouw een parkeerterrein. Naar verwachting is de bouw van het appartementencomplex in april 2011 afgerond. Woningstichting Samenwerking verhuurt hier 38 sociale huurwoningen.

De bouw van het Oranjehof hoort bij het Actieplan Wonen. Met het bouwen van dit wooncomplex willen de gemeente en de woningstichting voldoen aan de vraag naar kwalitatief goede en bereikbare woningen voor bijvoorbeeld ouderen. Verder zijn er in het gebouw vijf koopwoningen: drie penthouses en twee grotere woningen. Die woningen zijn geschikt voor het combineren van wonen en werken of voor het samenwonen van meerdere generaties. Op de locatie van het wooncomplex Oranjehof stonden voorheen een buurtcentrum en een recreatiehal. Daarvoor deden de opstallen dienst als ambachtsschool.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000