MBO raad

Word lid van het European ECVET Network

08-12-2010 - De Europese Commissie heeft het `ECVET support team' aangesteld om deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten te organiseren en de lidstaten breed te informeren over de ontwikkelingen omtrent ECVET. Wilt u op de hoogte blijven van de ECVET-ontwikkelingen of geïnformeerd worden over de Europese ECVET-bijeenkomsten, dan raden we u aan lid te worden van het ECVET Network.
De MBO Raad is reeds lid van het European ECVET Network. Op uitnodiging van OCW is de MBO Raad daarnaast ook lid van de European ECVET `users group'. Vanuit deze groep bewaakt de MBO Raad dat ECVET een instrument wordt dat past binnen het Nederlandse mbo-stelsel.

Nationaal Coördinatiepunt ECVET
In Nederland wordt op dit moment het Nationaal Coördinatiepunt ECVET ingericht dat de Europese subsidiemiddelen beheert voor het mbo. Dit zal toegevoegd worden aan het reeds bestaande EQAVET contactpunt. Dit is gehuisvest bij CINOP/Leonardo da Vinci.

ECVET
Het doel van ECVET (European Credit system for Vocational Education and Training) is het bevorderen van de overdraagbaarheid van verworven (deel)kwalificaties in binnen- en buitenland. Het gaat erom dat alle kennis en vaardigheden die men leert, waar dan ook (formeel, informeel, non formeel, in binnen- of buitenland) mee tellen voor het verkrijgen van een volwaardige kwalificatie.

Aanmelden
www.ecvet-team.eu
Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die regelmatig verschijnt.

Bron/Auteur: