Gemeente Bernheze


Gemeente en provincie trekken bouwproject vlot

Het project voor 28 appartementen op de hoek Kennedystraat-Schoonstraat in Heesch is al vanaf begin 2010 in de verkoop. De bouw is nog niet gestart omdat er te weinig appartementen zijn verkocht. De gemeente verstrekt daarom een stimuleringssubsidie van EUR 42.000,--. Maar deze subsidie wordt verleend in een bijzondere vorm, namelijk via inzet van gekwalificeerde mensen met een uitkering.

De stagnerende verkoop van de appartementen is een direct gevolg van de economisch zware tijden. Met name de verkoop van de startersappartementen in het project Kennedystraat-Schoonstraat heeft een stimulans nodig. Starters kopen eerder een woning die al af is dan dat ze een jaar moeten wachten op de bouw.

Provinciale subsidie
De gemeente Bernheze komt in aanmerking voor de `stimuleringsmaatregelen woningbouwproductie' van de provincie Noord-Brabant. De provincie verstrekt een subsidie van EUR 42.000,--, onder de voorwaarde dat de gemeente hetzelfde bedrag beschikbaar stelt.

Optimisd
De vorm waarin de gemeente de subsidie beschikbaar stelt is bijzonder. Het geld wordt namelijk via Optimisd (de intergemeentelijke sociale dienst van Bernheze, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Veghel) beschikbaar gesteld. Optimisd en bouwbedrijf Nieuwenhuizen Daandels zorgen er in overleg voor dat gekwalificeerde mensen met een uitkering uit het klantenbestand van Optimisd op de bouw ingezet worden. Het provinciale deel van de subsidie wordt aan het bouwbedrijf overgemaakt.

Start voor 1 maart 2011
De extra financiële injectie van EUR 84.000,-- zorgt ervoor dat voor 1 maart 2011 begonnen kan worden met de bouw.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35