Deelgemeente Charlois Rotterdam

Mevrouw Pardaans 101 jaar

Er wordt niet dagelijks een 101e verjaardag gevierd! Maar dinsdag 30 november was er wel een in Rotterdam-Charlois. Mevrouw Pardaans werd 101 en deelraadsvoorzitter Ed Goverde ging haar feliciteren.

Deelraadsvoorzitter Ed Goverde ging op 30 november op bezoek bij de 101- jarige Juliana Pardaans (foto: fotopersbureau Cor Vos) Mevrouw Pardaans werd in Rotterdam geboren op 30 november 1909, in een gezin met 12 kinderen. Ze werd vernoemd naar de eveneens in 1909 geboren prinses Juliana.

Haar vader had eerst een waterstokerij en later een groentewinkel. En alle kinderen moesten een handje meehelpen in de zaak.

Toen mevrouw Pardaans 18 jaar was vertrok zij naar een klooster in Denemarken, waar zij werkte met moeilijk opvoedbare jongens. Later verzorgde zij bejaarden.

Terug in Rotterdam deed ze ook verzorgend werk. Na eerst met een aantal andere religieuzen te hebben samengewoond aan de Lepelaarsingel kreeg zij een woning in de Michaëlflat. Inmiddels woont ze in Dorpsveld, waar ze op haar verjaardag bezoek kreeg van de deelraadsvoorzitter. Hij bracht een heerlijke taart en een bos bloemen voor haar mee.