Ecorys ondersteunt Turkije bij versterken van concurrentiekracht

08/12/2010 14:20

ECORYS Nederland BV

Onderzoejks- en adviesbureau Ecorys gaat de Turkse overheid assisteren om de economie van achtergebleven regio's te versterken. Ecorys heeft hiervoor onlangs een door de EU uitgeschreven tender ter waarde van ruim 6 miljoen EURO gewonnen.

Het versterken van de concurrentiekracht van de Turkse regio's past in het voorbereidingstraject naar toetreding van Turkije tot de EU en wordt gefinancierd vanuit het IPA. IPA staat voor 'Instrument voor PreAccessie Assistentie' en is een EU-programma dat landen die zich richten op toetreding tot de EU, ondersteunt door middel van financiering en advies. IPA richt zich in Turkije op vijf themavelden: institutionele versterking, samenwerking tussen grensregio's, human resources, rurale ontwikkeling en concurrentiekracht van regio's. De ondersteuning door Ecorys richt zich op het laatste, waarbij Ecorys vooral actief zal zijn in het ontwikkelen van kennis, capaciteit en instrumenten, benodigd voor het beheer en de juiste besteding van de IPA-gelden. Voorts zal ECORYS de regio's in Turkije helpen met het ontwikkelen van projecten voor de EU gelden. Ecorys heeft uitgebreide expertise op het gebied van institutionele en capaciteitsontwikkeling op het gebied van regionale ontwikkeling en projectvoorbereiding en voert momenteel vergelijkbare projecten uit in onder meer Servië, Kosovo en Albanië.

De opdracht gaat van start in December 2010 en kent een doorlooptijd van 32 maanden. Ecorys leidt voor deze opdracht een internationaal consortium met daarin bedrijven en experts uit Turkije, Ierland en Hongarije.

Over Ecorys

Met ons werk willen we een zinvolle bijdrage leveren aan maatschappelijke thema's. Wij bieden wereldwijd onderzoek, advies en projectmanagement en zijn gespecialiseerd in economische, maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. We richten ons met name op complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken en bieden opdrachtgevers in de publieke, private en not-for-profit sectoren een uniek perspectief en hoogwaardige oplossingen. We zijn trots op onze 80-jarige bedrijfsgeschiedenis. Onze belangrijkste werkgebieden zijn: economie en concurrentiekracht; regio's, steden en vastgoed; energie en water; transport en mobiliteit; sociaal beleid, bestuur, onderwijs, en gezondheidszorg. Wij hechten grote waarde aan onze onafhankelijkheid, integriteit en samenwerkingspartners. Ecorys-medewerkers zijn betrokken experts met ruime ervaring in de academische wereld en adviespraktijk, die hun kennis en best practices binnen het bedrijf delen en met internationale samenwerkingspartners.





http://www.ecorys.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,