Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rode loper voor ondernemers

Al lopend over een heuse rode loper konden ondernemers van de Slinge in Zuidwijk en andere belangstellenden op dinsdagavond 30 november goed bekijken hoe de opknapbeurt van de winkelluifels vordert.

Foto: Rob Kamminga Portefeuillehouder Alaattin Erdal leverde samen met de aannemer een deel van de nieuwe luifels op. De werkzaamheden zijn nog in volle gang, maar er was reden genoeg om een feestje te vieren.

Het heeft lang geduurd voordat de werkzaamheden daadwerkelijk konden starten. Veel tijd ging zitten in de afstemming met de verschillende ondernemers over bijvoorbeeld kleur en vorm van de luifels. Uiteindelijk zijn twee verschillende kleuren gebruikt, afhankelijk van de voorkeuren van ondernemers, die zelf bijdragen aan de kosten voor de opknapbeurt. Wel loopt de houtnerf in de luifel door, waardoor toch een geheel ontstaat.

Monique van Flowerstyle heeft haar pand aan nummer 445. Ze is enthousiast: "ik vind de nieuwe luifels erg mooi. Het ziet er weer keurig netjes uit en het knapt echt op. Ik vind dit een mooie verbetering van de uitstraling van de panden. Heel goed voor Zuidwijk. Wel vind ik het jammer dat niet alle ondernemers op de strip meedoen. Het had nog veel mooier kunnen zijn", aldus de onderneemster.

De rode-loper-route voerde van de Slinge naar de Ilpenstein, waar ondernemers en bewoners met een hapje en drankje werden ontvangen. Daarna wandelde het gezelschap in de pittige vrieskou naar de Slinge, waar Alaattin Erdal en de aannemer de luifels opleverden.