Project Gemeente Westland


Zoeken naar andere ruimte voor camping Molenslag

Publicatiedatum: 08-12-2010

De aanwezigheid van camping Molenslag in Monster kan niet langer samengaan met de natuurbestemming die het Rijk aan het gebied heeft gegeven. De gemeente Westland heeft dan ook de beheerder van de camping meegedeeld dat de huurovereenkomst na mei 2013 niet meer wordt verlengd. Westland gaat de mogelijkheden onderzoeken voor een familiecamping op een andere locatie binnen het kustgebied van de gemeente.

Het voormalig ministerie van LNV heeft aangegeven dat de oppervlakte kalkarm grijs duin in de natuurgebieden Solleveld en Kapittelduinen moet worden uitgebreid. De enige ecologisch geschikte locaties hiervoor zijn het parkeerterrein en camping Molenslag. Omdat de parkeerfunctie noodzakelijk is voor de strandrecreatie moet de camping uit het beschermde natuurgebied wijken.
Dit is in lijn met het aanwijzingsbesluit Beschermd Natuurmonument Solleveld uit 1990. Hierin is aangegeven dat het gebruik van het terrein als kampeerterrein ongewenst is en dat de kampeerfunctie strijdig is met de natuurwaarden.

Vanaf 2013 zal in eerste instantie 1,6 hectare van camping Molenslag beschikbaar komen voor de ontwikkeling van kalkarm grijs duin. Gemeente Westland gaat nu samen met de provincie en andere betrokken partijen zoeken naar een alternatieve locatie voor de camping.