Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 8 december

Alkmaar, 08-12-2010 o 14.30 uur

Grote vuurwerkvangst (tevens homepage)

Den Helder, woensdag 8 december 2010.

Het vuurwerkteam van de Politie Noord-Holland Noord heeft gisteren een grote vangst gedaan in een woning aan de Malzwin 22 in Julianadorp. 100 kilo illegaal vuurwerk, hennep en diverse wapens werden in beslag genomen. De 21-jarige bewoner was niet thuis maar heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Hij is aangehouden en wordt in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

De zaak ging rollen nadat een medewerker van de Inspectie Verkeer en Waterstaat had gezien dat de verdachte een grote hoeveelheid vuurwerk in zijn auto transporteerde. Dat was eerder deze week bij de Belgische grens. De beambte raakte de auto in de omgeving van Tilburg kwijt maar schakelde de politie van Den Helder in.

Bij het onderzoek in de woning trof de politie ondermeer het volgende aan: 100 kilo zwaar vuurwerk waaronder vuurpijlen, 260 gram hennep, 20 gram hasj, een gasdrukpistool, 18 busjes verboden pepperspray en een katapult. Tevens werd er een geldbedrag van enkele duizenden euros aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Inbraken woningen

Winkel, woensdag 8 december

Tussen dinsdagmiddag 15.00 uur en woensdag 01.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Tulpappel in Winkel. De daders kwamen de woning binnen door een zijraam open te breken. Uit de woning werden onder anderen een plasma TV van 107 cm en twee laptops gestolen. De politie zoekt getuigen die verdachte personen bij de woning hebben gezien of iemand hebben zien lopen met de grote televisie.

Twisk, dinsdag 7 december

Op dinsdag werd tussen 14.30 en 20.40 uur ingebroken in een woning aan de Fostedina in Twisk. Ook hier werd een zijraam van de woning geforceerd. Hierbij zijn de inbrekers ruw te werk gegaan. Het raam was kapot en overal lagen houtsplinters van het kozijn. Vermoedelijk werd niets gestolen. Een buurtbewoner hoorde geluiden bij de woning. Toen hij ging kijken, zag hij drie mannen met een getint uiterlijk achter zijn woning rondlopen.

Abbekerk, dinsdag 7 december

Ook drie verdachte personen werden gezien bije en woninginbraak aan de Kerkelandshoek in Abbekerk. s Avonds tussen 20.00 en 21.00 uur werden drie buitenlands uitziende mannen gezien op een plat dak van de woning. Onderzoek wees uit dat een raam op de bovenverdieping van de woning open stond. Vermoedelijk zijn de verdachten niet in de woning geweest. Er wordt vooralsnog niets vermist.

Verdachte van scooterdiefstal aangehouden

Heerhugowaard, woensdag 8 december 2010.

Gisteravond kwamen agenten op de Middenweg een 15-jarige jongeman tegen in het bezit van een bromfiets. Hij was juist op het wegdek ten val gekomen en liep ermee over straat. Er zat geen sleutel in het contactslot. Nadat het chassisnummer was nagetrokken bleek het voertuig als gestolen gesignaleerd te staan. De scooter is het afgelopen weekend gestolen uit een fietsenhok aan de Godfried Bomansstraat in Heerhugowaard en de eigenaar had daar aangifte van gedaan.

De verdachte is aangehouden en is vandaag gehoord. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietsverlichtingcontrole

Zwaag, dinsdag 7 december 2010.

Tussen 19.00 en 21.30 uur heeft de politie fietsverlichtingscontroles gehouden op de Dorpsstraat en de Dokter Nuijnstraat. Daarbij werden tientallen fietsers gecontroleerd. 9 van hen kregen een bekeuring omdat de zaak niet in orde was.

Inbraak leidt naar hennepkwekerij

Hoorn, woensdag 8 december 2010.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak in een woning aan de Oliemolen in Hoorn. Ter plaatse bleek dat aan de achterdeur gerommeld was, maar dat er niemand het pand was binnengegaan. Wel rook de politie een sterke henneplucht. Zeer vochtige ramen en luchtslangen in de woning bevestigden het idee dat er in de woning een hennepplantage zou zitten. Bij een onderzoek in de woning trof de politie drie ruimtes aan waarin hennep stond. Het ging in totaal om 442 planten. De planten en de benodigde apparatuur (lampen, transformatoren, pompen ed.) werden in beslaggenomen. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

In de woning werden geen personen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Man met drugs aangehouden

Hoorn, woensdag 8 december 2010.

Op woensdagmorgen werd omstreeks 02.25 uur op de Grote Beer in Hoorn een 26-jarige man uit Zwaag aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man zat in een bestelauto op een parkeerterrein aan de Grote Beer. Bij controle bleek er in de cabine een sporttas te staan waarin twee blokjes hash, 8 zakjes wiettoppen, tien zakjes wiet en dertig kant en klare joints zaten. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte gaf aan werkzaam te zijn in een coffeeshop in Amsterdam. De drugs zou een aanvulling zijn van de winkelvoorraad. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.