Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-12-2010

Beschonken bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

BREDA: De politie kreeg woensdag een melding van een eenzijdig ongeval aan de Grenssteen. De agenten troffen een auto aan in de berm. De 43-jarige inwoner van Putten verklaarde dat hij eerder doe avond op de A27 was afgesneden door een vrachtwagen en hij hierdoor tegen een ezelsrug was gereden met zijn auto. Het voertuig was getakeld en hij had een vervangend voertuig meegekregen. Hiermee was hij op de Backer en Ruebweg door, volgens zijn eigen verklaring, onbekende oorzaak, van de weg geraakt.
Bij aanspreken van de man roken de politiemedewerkers alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse en uitslag van 605 ug/l. De man verklaarde tijdens verhoor gedurende de avond meerdere blikken bier te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor bezit gestolen auto en alarmpistool

BREDA: Dinsdagmiddag rond 16.15 uur hield de politie twee personen aan aan de Tramsingel en de Weerijssingel. De twee reden eerder in een auto in de omgeving van de Belcrumweg. Agenten deden navraag naar het kenteken van de Belgische auto en deze bleek als gestolen te boek te staan. De auto werd op de kruising Academiesingel/Nieuwe
Prinsenkade/Slingerweg klem gereden. De auto reed door de berm door en reed weg in de richting van de Haagdijk en de Nieuwe Haagweg. Hier reed de bestuurder tegen een verkeersbord en beide inzittenden stapten uit en gingen er vandoor. De politie kon de verdachten, een 34-jarige man uit Breda en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, op aanwijzen van getuige aanhouden. De 34-jarige man bleek in bezit te zijn van een alarmpistool. Het pistool en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij boven café ontdekt

BREDA: De politie hield dinsdag een 46-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Breda aan in verband met een hennepkwekerij aan het
Heuvelplein. De politie kreeg eerder al een melding van de
energiemaatschappij dat er in de omgeving van het Heuvelplein
aanwijzingen in het stroomverbruik waren die duiden op een
hennepkwekerij. Hierop werden meerdere warmtemetingen gedaan door de politie. Dinsdag ging men op onderzoek uit en trof men in een ruimte boven een café aan het Heuvelplein een kwekerij met 1329 hennepplanten aan, waaronder een groot aantal stekjes. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was in het pand sprake van stroomdiefstal. De fraude-inspecteur van de energiemaatschappij is in kennis gesteld en heeft de stroom afgesloten en de meter afgekoppeld voor onderzoek. De stroom zal pas weer bij het pand worden aangesloten als de gestolen stroom en een boete zijn betaald. Van de diefstal zal aangifte worden gedaan.
De beide uitbaters van het pand zijn verhoord. De man verklaarde dat de kwekerij van hem was en hij deze was begonnen omdat hij in financiële problemen was geraakt. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor diefstal autosleutels en bestelbus

SINT WILLEBRORD: De politie hield dinsdag aan het begin van de avond een 21-jarige vrouw uit Halsteren aan voor diefstal van een bestelbus. De vrouw wordt ervan verdacht sleutels te hebben weggenomen bij een horecagelegenheid aan de Kanariestraat en hiermee de bestelbus te hebben ontvreemd. Op camerabeelden was te zien dat de vrouw de sleutels wegnam vanaf de bar. De vrouw werd herkend en is dinsdag aangehouden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en het voertuig werd
internationaal als gestolen gesignaleerd. De auto werd dinsdagmiddag aangetroffen in de Griegstraat en weggetakeld. De verdachte had bij haar aanhouding de sleutels in haar bezit. Deze zijn in beslag genomen. De vrouw is in verzekering gesteld.

Meisje buiten bewustzijn na aanrijding

TETERINGEN: Woensdag gebeurde er rond 08.40 uur een ongeval op de Oosterhoutseweg. Op de kruising tussen de Kampenakker en de
Oosterhoutseweg waren een 16-jarig meisje op een fiets en een 40-jarige bestuurster van een auto met elkaar in aanrijding gekomen. Het meisje kwam ten val en was enige tijd buiten bewustzijn. Volgens getuigen was de bestuurster van de auto bij groen licht opgetrokken vanuit de Steenbergen. Aan de overzijde van de kruising was er een aanrijding ontstaan. Het meisje reed over het fietspad. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over het letsel is niets bekend bij de politie.
De bestuurster van de auto verklaarde dat ze een groepje jongeren aan zag komen toen ze met haar voertuig de kruising over stak. Ze hield nog even in om er zeker van te zijn dat er niemand doorreed.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-12-2010 14:38 | © Regio Midden en West Brabant |