Gemeente Vlaardingen


Afvalcontainers gaan onder de grond

08-12-2010 |
Vlaardingen kiest voor ondergrondse afvalinzameling. Geen grote containers meer op straat, geen afvalzakken meer voor de deur. Ondergrondse containers zijn goedkoper, lichter voor de ophalers van het huisvuil en een flinke verbetering van het straatbeeld. Bovendien kunnen mensen in de container dagelijks hun huisvuil kwijt terwijl afvalzakken slechts een keer per week aan de straat gezet kunnen worden.
Het college wil de ondergrondse inzameling gefaseerd invoeren. Vlaardingen heeft nu al 300 ondergrondse containers. Om de hele stad `ondergronds te laten gaan' zijn er nog 740 containers nodig. De Westwijk (Tramonta), Babberspolder en Ambacht (vuilniszakken) komen het eerst aan de beurt.

De bewoners van Babberspolder en Ambacht worden in 2011 uitgenodigd voor een Informatiebijeenkomst over de ondergrondse containers. Voor de bewoners van Tramonta in de Westwijk heeft zo'n bijeenkomst al in november plaatsgevonden. De opmerkingen van de aanwezige bewoners zijn zoveel mogelijk verwerkt en het college heeft het plaatsingsplan voor deze buurt nu vastgesteld.

De gemeente verwacht dat de eerste containers begin 2011 in Tramonta geplaatst kunnen worden. In Babberspolder en Ambacht hoopt de gemeente de containers in 2011 en in 2012 te kunnen plaatsen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000