Woningcorporatie Ymere

Viering hoogste punt Officierswoningen Ripperdaterrein

8-12-2010

Bouw sociale huurwoningen en koopwoningen in Haarlem ligt goed op schema.

De nieuwbouw van de Officierswoningen aan de Saenredamstraat heeft recentelijk het hoogste punt bereikt. Het project bestaande uit twaalf eengezinswoningen in de sociale sector is onderdeel van de derde fase van het Ripperda project en wordt in opdracht van Ymere gebouwd.

Ondanks de ijzige kou mocht dit heuglijke feit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 1 december konden betrokkenen, nieuwe huurders en omwonenden onder het genot van glühwein, bier en een broodje beenham zien hoe een enorm meetlint werd uitgerold tot het hoogste punt.

Projectmanager Hester ten Zijthoff vertelde in een korte speech aan de aanwezigen dat Thunnissen Bouw goed op schema ligt wat betreft de bouw van deze sociale huurwoningen. Ook de verkoop van 39 eengezinswoningen van De Zuidhof op het Ripperdaterrein verloopt voorspoedig; er zijn inmiddels zestien woningen verkocht. De bouw van deze woningen van circa 135 m2 zal dan ook deze maand nog starten, aldus Ten Zijthoff.

Aansluitend mocht toekomstig huurder Herriët van Duin via een bouwlift een enorm meetlint uitrollen tot aan het hoogste punt op zeven meter hoogte. Ondanks de kou waren er zon tachtig mensen aanwezig op de bouwplaats waar enkele vuurkorven voor de nodige warmte zorgden.

De Ripperda
De Ripperda is een uitzonderlijk woongebied midden in Haarlem waar rust, ruimte en comfort centraal staan. De officierswoningen zijn onderdeel van de derde fase van het Ripperda project, bestaande uit twaalf eengezinswoningen in de sociale sector.

De woningen van twee verdiepingen met tuin zijn uitermate geschikt voor twee en drie persoonshuishoudens. Ze worden door Thunnissen Bouw gebouwd in opdracht van de Ontwikkelingscombinatie Ripperda (Ymere en Slokker Vastgoed).

Meer informatie over het hele project kunt u vinden op www.deripperda.nl.