Gemeente Eemsmond


Gemeenten Noord-Groningen en OV Bureau willen `openbaar vervoer op maat'

De gemeenten Eemsmond, Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Loppersum, Ten Boer en Winsum starten dit jaar samen met het OV-Bureau een onderzoek om de verschillende vormen van personenvervoer beter op elkaar af te stemmen zoals de regiotaxi, leerlingenvervoer, buurt- en streekbussen en de trein. Het doel is de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van de regio verder te verbeteren en meer inwoners kennis te laten maken met het toegankelijke OV.

De gemeenten en het OV-Bureau laten een inventarisatie maken van alle vervoersvormen en -wensen in de acht gemeenten. Daarna wordt gekeken waar de afstemming beter kan. In deze fase worden ook de gebruikers en inwoners betrokken.

Met de gebruikers van het vervoer wordt gekeken naar de mogelijkheid om reizigers uit het reguliere openbaar vervoer, het leerlingenvervoer en het Wmo-vervoer gezamenlijk te vervoeren. Hierdoor worden bestaande buslijnen optimaal benut en wordt de maatschappelijke participatie van alle inwoners bevorderd.

Versterken

"Door het verbeteren van kwaliteiten zoals openbaar vervoer, versterken we de regio als een aantrekkelijk en kansrijk gebied. Het openbaar vervoer in de regio is de afgelopen jaren al stukken beter geworden, ook voor specifieke doelgroepen. Zo zijn de bussen en treinen toegankelijker geworden voor mensen met een fysieke beperking. Toch willen de gemeenten en het OV- bureau hier een extra verbeterslag maken en daarom richten ze zich op het verder optimaliseren van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van de regio", aldus de voorzitter van het Bestuurlijk Overleg van de acht gemeenten, wethouder van Eemsmond Harald Bouman.