Gemeente Blaricum


College Blaricum bezoekt zorgboerderij

08-12-2010

Dinsdag 7 december heeft het college van Blaricum een werkbezoek gebracht aan zorgboerderij 't Werckpaert. De burgemeester, de drie wethouders en de loco-secretaris hebben daarbij ook flink de handen uit mouwen gestoken.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch en wethouder Ineke de Joode-Baljet hielpen bijvoorbeeld bij het maken van kerstversieringen. De heren, wethouders Gijs van der Loef en Rob Posthumus en locosecretaris Sytze van der Veen, waagden zich buiten aan het sorteren en klaarmaken van hout voor de verkoop tijdens de kerstmarkt. De burgemeester deinsde er niet voor terug om ook nog even de afwas aan te pakken.

Zorgboerderij
Zorgboerderij 't Werckpaert is een gemengd bedrijf in de oude dorpskern van Blaricum, gerund door Nico de Jong en Margriet van `t Klooster. Het is kleinschalig, maar met tal van activiteiten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Deze hulpboeren doen er veel: verzorgen van het vee, hout kloven en zagen, akkers bemesten en bewerken, zaaien en oogsten in de moestuin en ga zo maar door.

Kerstmarkt
De hulp van het college was welkom bij de zorgboerderij, want iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstmarkt op 11 en 12 december. U kunt de kerstmarkt van 't Werckpaert bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar is er weer een levende kerststal en er zijn allerlei knutselactiviteiten voor de kinderen. Meer informatie over de zorgboerderij vindt u op www.werckpaert.nl.

|