Gemeente Westervoort

Vrijwilligers Aanschuiftafel De Nieuwhof winnen Lokaal Compliment

Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december jl. zijn de vrijwilligers van de Aanschuiftafel in De Nieuwhof, tot winnaar van het Lokaal Compliment 2010 uitgeroepen.

De vrijwilligers van de Aanschuiftafel in de Nieuwhof organiseren twee keer per maand een aanschuiftafel voor ouderen en mensen die zich eenzaam voelen.
Twee dinsdagen in de maand zorgen zij ervoor dat 35 personen kunnen genieten van een lekkere maaltijd. De deelnemers van de aanschuiftafel zien deze avond als een `uitje' en vinden het fijn om in contact te komen met anderen. De avonden zijn iedere maand uitverkocht! De vrijwilligers van de Aanschuiftafel verdienen volgens de jury deze aanmoedigingsprijs omdat zij zich onvermoeibaar inzetten voor een vernieuwend initiatief in Westervoort! Hiermee werd de bijbehorende cheque van EUR 500,- overhandigd door burgemeester Jos Geukers. De gemeente Westervoort feliciteert u allen nogmaals met deze onderscheiding!

burgemeester Jos Geukers feliciteert de vrijwilligers van de Aanschuiftafel en overhandigt de cheque

Hilko Wesseling en de Tuin- en Klussengroep St. Werenfridus behoorden ook tot de genomineerden en zijn tijdens de vrijwilligersavond in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.

Hilko Wesseling was genomineerd omdat hij zich al jarenlang belangeloos inzet voor de Westervoortse samenleving. Dit doet hij met veel enthousiasme, vrolijkheid en doorzettingsvermogen. Hij is als 16-jarige jongen begonnen bij de Stichting Jeugdevenementen Westervoort (SJEW). Vanaf die tijd is hij trekker (geweest) van vele werkgroepen zoals de Sinterklaasintocht, Koninginnedag, Kindervakantieweek en de Dodenherdenking. De jury heeft hem de tweede prijs toebedoeld.

De Tuin- en Klussengroep St. Werenfridus waren ook genomineerd. Deze groep vrijwilligers draagt zorg voor het onderhoud van het Kerkhof. Door wekelijks bij elkaar te komen houden zij de paden schoon en de beplanting bij. De vrijwilligers doen dit met veel plezier. Ook hebben zij zich ingezet bij de realisatie van het Stiltecentrum. De Tuin- en Klussengroep St. Werenfridus verdienden volgens de jury zeker een nominatie, omdat zij een bijzondere en goede bijdrage leveren aan een mooiere leefomgeving in Westervoort!

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl