D66

woensdag 8 december 2010

Kiezersbedrog VVD leidt tot jeugdtax

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya beschuldigt de VVD van kiezersbedrog. Het kabinet voert in feite een jeugdtax in door hervormingen als een verhoging van de AOW-leeftijd uit te stellen. Koser Kaya: "Als het om de economie gaat, heeft de VVD kraaltjes en spiegeltjes en de PVV het goud."

Hoe jonger, hoe meer belasting

Bij de onderhandelingen over dit kabinet heeft de VVD alle hervormingen ingeleverd. Tijdens de campagne was de VVD het nog met D66 eens dat de AOW-leeftijd moest worden verhoogd, de WW-duur verkort en het ontslagrecht gemoderniseerd. Koser Kaya: "Het is puur kiezersbedrog. De VVD voerde campagne met `orde op zaken' maar nu ze eenmaal aan de macht zijn, luidt het devies `nu even niet'. Hoe kan een liberaal verantwoorden dat de rekening van de AOW wordt doorgeschoven naar de volgende generatie? Dit kabinet nivelleert naar leeftijd: hoe jonger je bent, hoe meer belasting je betaalt."

Had het vóór de verkiezingen gezegd

De sociaal-liberaal verwijt de VVD vóór de verkiezingen de nadruk te leggen op de economie om na de verkiezingen de economie links te laten liggen. "Gaat het alleen om culturele kwesties en niet om de economie? Had dat dan eerlijk en vóór de verkiezingen gezegd. Op sociaal-economisch en financieel vlak kijkt dit kabinet weg en schuift het vooruit. Deze regering kan kranten vullen met dromen over 130 rijden en over inbrekers het huis uit slaan met een stuk hout. Maar de stilstand en het gebrek aan politieke moed kunt u niet lang verhullen. Mensen krijgen u door", aldus Koser Kaya.