Politie Groningen

TGO na aantreffen dode vrouw in Hoogezand

Hoogezand, 08-12-2010 o Een Team Grootschalig Opsporen (TGO) onderzoekt het overlijden van een 42-jarige vrouw uit Hoogezand. Vandaag gaan rechercheurs verder met het buurtonderzoek. Ook forensisch rechercheurs zetten hun technisch onderzoek voort. Op het lichaam van de vrouw wordt sectie verricht om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Het TGO werkt met circa twintig rechercheurs aan de zaak.

Aanhouding

Een 42-jarige bewoonster van een appartementencomplex aan het Rembrandtplein in Hoogezand werd dinsdag 7 december rond het middaguur levenloos aangetroffen in het complex. Een man meldde telefonisch bij de politie dat daar iets ergs was gebeurd. De politie startte direct een onderzoek. Enkele uren later meldde een 46-jarige inwoner van Hoogezand zich bij het politiebureau aan de Rademarkt. Hij vertelde betrokken te zijn bij de zaak. De man werd aangehouden en hij is ingesloten voor onderzoek. De man, de ex-partner van het slachtoffer, wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De politie onderzoekt nog wie de telefonische melding deed bij de politie.

Technisch onderzoek

Dinsdag werd direct sporenonderzoek gedaan op en rondom de plek waar de vrouw werd gevonden. Ook bij de woning van de verdachte aan de Van Noortstraat werd technisch onderzoek gedaan. Dit technisch onderzoek wordt vandaag op beide locaties voortgezet.

Buurtonderzoek

Ook het buurtonderzoek gaat verder. Buurtbewoners wordt gevraagd of zij iets hebben gezien of gehoord. Daarnaast organiseert de gemeente een besloten bijeenkomst voor bewoners van het complex. De burgemeester, de chef van het politiebureau in Hoogezand en de buurtagent zijn aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan.

Sectie

Hoe de vrouw om het leven is gekomen is nog niet duidelijk. Donderdagmiddag wordt op het lichaam van de vrouw sectie verricht om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen.

Meer informatie

* Politiebericht van 7 december 2010: Vrouw door misdrijf om het leven gekomen