Syntens

Het EnergieConvenant Groningen (ECG) en Eemsdelta Green (EDG) dagen MKB'ers uit om mee te denken over duurzame product- of procesinnovatie in de Eemsdeltaregio. De meest innovatieve ideeën maken kans op de Clean Tech Award en geldprijzen. Bovendien krijgen tien genomineerden professionele hulp van Syntens, Essent, de Rabobank en de provincie Groningen bij het uitwerken van het idee tot een realistisch businessplan. De inschrijving sluit op 1 maart 2011.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie en de geldprijzen van 10.000, 15.000 en 30.000 euro, moet het idee een product- of procesinnovatie zijn gericht op energiebesparing, duurzame energie of duurzaam watergebruik dat kan worden toegepast op de bedrijvigheid in de Eemsdeltaregio. Het idee moet een half jaar na de prijsuitreiking kunnen starten en de financiering moet dan ook geregeld zijn. De prijswinnaars worden bekend gemaakt in april 2011.

Duurzame technologie

De prijs is bedoeld om MKB ondernemers te ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van duurzame technologie. Gerwin Wiersma, vanuit de provincie Groningen betrokken bij de award, hoopt dat MKB'ers met innovaties komen waarvan de producten of diensten op termijn door de grote bedrijven worden afgenomen. "We streven naar een betere aansluiting en samenwerking tussen MKB en grote bedrijven in de regio Eemsdelta", aldus Wiersma.

Drie prijswinnaars

"In deze regio gebeurt zoveel en er zijn heel veel MKB'ers met goede ideeën", zegt Richard Veldkamp, innovatieadviseur bij Syntens. "Met deze 'prijsvraag' proberen we ze een handje te helpen. De ondernemers kunnen deze ondersteuning goed gebruiken." Een onafhankelijke jury kiest tien genomineerden waarvan het idee wordt uitgewerkt tot businessplan. Aan de hand van die plannen worden drie prijswinnaars gekozen.

Meedoen is simpel

De prijsvraag wordt georganiseerd door ECG en EDG, daarin ondersteund door Syntens. Men hoopt minimaal dertig inzendingen te ontvangen van waaruit de genomineerden kunnen worden gekozen. Meedoen aan de prijsvraag is simpel. Een ondernemer download het ideeformulier en zet in vijf regels zijn idee op papier en stuurt dit voor 1 maart 2011 naar info@energieconvenantgroningen.nl

Meer informatie over de Clean Tech Award is te vinden op www.energieconvenantgroningen.nl