CDA


Kunnen delinquenten als seizoensarbeider ingezet worden? woensdag 8 december 2010

Deze week sprak de Kamer met de staatssecretaris van Veiligheid over een aantal inspectierapporten gevangeniswezen. CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg
Uitte haar zorg over het tekort schieten van de medische intake van delinquenten âWat het CDA betreft wordt de medische zorg opnieuw tegen het licht gehouden, zeker wanneer gedetineerde vrijdagmiddag binnenkomt en pas maandag echt gezien wordt is dat zorgelijkâ aldus de CDAâster. Van Toorenburg zei er veel waarde aan te hechten haar lof en respect voor de sector en voor iedereen die hierin werkzaam is te uitten.

Volgens van Toorenburg blijkt uit de inspectierapportages, dat het verrichten van arbeid door delinquenten meer aandacht nodig heeft. Vooral waar het gaat om het nuttig bezig houden van delinquenten zou er nog meer gedaan kunnen worden. Ze vroeg de staatssecretaris hoe hij aankijkt tegen het inzetten van delinquenten als seizoensarbeider. Hij zei bereid te zijn om te bekijken of hier mogelijkheden toe zijn, waar het ongevaarlijke gevangenen betreft.
Tot slot noemde van Toorenburg de hoge werkdruk en belasting van personeel een aandachtspunt. âUit de inspectierapporten blijkt dat de Penitentiaire scherpte in gevaar is en dienstinstructies niet goed worden nageleefdâ. Ze wees de staatssecretaris in dit verband ook op de ontvluchting van een delinquent uit de gevangenis in Vught zeer recent.