Gemeente Haren

Nieuwbouw Brede School Oosterhaar

Gebruikers, klankbordgroep en gemeente maken samen een plan

11/11/2010

Gebruikers, een klankbordgroep van omwonenden en gemeente hebben de afgelopen maanden met Mathijs Dijkstra van MD Architecten gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de nieuwbouw van de Brede School Oosterhaar. Uit een veelheid van mogelijkheden voor de plek van de nieuwe school en de inrichting van het terrein ontstaat nu langzamerhand een gemeenschappelijk beeld.

Alle betrokkenen vinden dat de school zich op de Mellenssteeg moet blijven richten. En er is een voorkeur voor het handhaven van het halen en brengen van kinderen aan de kant van de Mellenssteeg. Langparkeren (bijv. voor leerkrachten) kan aan de Tussenziel plaatsvinden. Daarvoor zouden dan langs de weg bij de ingang van de Mikkelhorst extra parkeerplaatsen moeten komen.

Zowel in de klankbordgroep als bij gesprekken over het nieuwe winkelcentrum, is het idee geopperd om bij de brede school het groen over de Mellenssteeg door te trekken. Hierdoor wordt het groen van beide gebieden verbonden. De Mellenssteeg is dan geen doorgaande weg meer. We vinden het een goed idee maar we kunnen daarover pas echt een besluit nemen als we met meer bewoners van Oosterhaar hebben gesproken over dat idee.

Op 8 december a.s. wordt de uitkomst van het proces tot nu toe - het stedenbouwkundig plan - gepresenteerd en besproken met de gebruikers en omwonenden. Daarna kan de architect aan de slag om een brede school te ontwerpen die past binnen dat stedenbouwkundig plan.

In de laatste klankbordgroep is afgesproken dat ook omwonenden worden betrokken bij het ontwerpproces van de architect. Verder hebben we de klankbordgroep toegezegd dat bewoners worden betrokken bij de aanleg van extra groen aan de noordkant van het gebied.

Informatie
Volgende bijeenkomst met omwonenden: woensdag 8 december, 20.00 uur in De Wissel. Het verloop van project Nieuwbouw Brede School Oosterhaar kan worden gevolgd op de website www.bredeschooloosterhaar.nl.

Vragen en opmerkingen rondom de planvorming kunnen naar het volgende e-mailadres: bredeschooloosterhaar@haren.nl.