Ingezonden persbericht


persbericht Amsterdam, 19 november 2010

JOC KERSTCONCERT: 'SOUL JAZZ' MET BORIS EN DR. LONNIE SMITH

Op woensdag 8 december 2010 presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw het traditionele Jazz Kerstconcert. Gasten zijn Hammond B3-specialist Dr. Lonnie Smith en de Nederlandse vocalist Boris. Onder de titel 'Soul Jazz' brengen zij samen met het JOC een programma waarvan funk, soul en jazz de belangrijkste ingrediënten zijn.

De inmiddels 68-jarige Amerikaanse pianist en organist Dr. Lonnie Smith is sinds de jaren vijftig de man die het karakteristieke geluid van het Hammond B3 orgel een plek wist te geven in de jazz. Zijn met soul, funk en gospel doorspekte spel kleurde het werk van musici als George Benson, Dizzy Gillespie en Gladys Knight. Daarnaast nam hij vele cd's op als soloartiest.

Boris kreeg grote bekendheid door het winnen van de talentenjacht Idols II in 2003-2004. Hij scoorde vervolgens een grote hit met When you think of me. In de jaren die volgden keerde hij terug naar zijn wortels: de funk en soul uit de jaren zestig. In 2007 kreeg hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn album Holy Pleasure.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit een aantal van de beste Nederlandse jazzsolisten en geldt vanaf de oprichting als een van de meest spraakmakende Europese jazzorkesten. Sinds pianist en arrangeur Henk Meutgeert in 1996 het initiatief nam om een big band op te richten naar Amerikaans voorbeeld is het gezelschap snel gegroeid tot een niet meer weg te denken element in de jazzscène. Sinds 1999 is het orkest de vaste bespeler van Het Concertgebouw. Het orkest geeft sindsdien jaarlijks een kerstconcert met bijzondere gasten.

Woensdag 8 december 2010 Grote Zaal * 20.15 uur
Jaazz kerstconcert
Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Henk Meutgeert dirigent
Dr. Lonnie Smith Hammond B3 orgel
Boris vocals

Foto Boris: Corb!no




Ingezonden persbericht