Imtech NV

Imtech: 60 miljoen euro orders Spaanse industrie

In Spanje weet Imtech zich ondanks uitdagende marktomstandigheden goed te handhaven. Belangrijkste reden hiervoor is dat circa 40% van de opbrengsten op basis van (langdurige) maintenancecontracten tot stand komt. In toenemende mate zijn deze contracten door de combinatie van werktuigbouwkundige en elektrotechnische diensten multidisciplinair van aard. Hierdoor is Imtech vaker als technologiepartner betrokken bij de kern van productieprocessen van klanten. Dit leidt tot additionele spin-off. Recent heeft Imtech nieuwe industriële orders voor maintenance, shutdowns en upgrading verworven ter waarde van bijna 60 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is één van de sterkste spelers in de Spaanse industriële technologiemarkt en weet hier, ondanks moeilijke marktomstandigheden, de vruchten te plukken van strategische keuzes uit het recente verleden. Imtech is gespecialiseerd in industrieel onderhoud, industriële shutdowns, technische upgrading, renovatie en industriële services in onder meer de olie- en gasindustrie, (petro)chemische industrie, farmacie, energiemarkt en staalsector. De positie in de industriële onderhoudsmarkt was altijd al sterk, maar is, naast werktuigbouwkundige activiteiten, recent verbreed met autonoom opgebouwde elektrotechnische services. Deze strategische focus betaalt zich thans uit in de vorm van een reeks middelgrote opdrachten.'

Spin-off C-10 project Repsol
Additioneel aan het in uitvoering zijnde project voor de verdubbeling van de raffinagecapaciteit naar 70 miljoen vaten olie per dag ('C-10 project') van Repsol in Cartagena werden orders verkregen voor de multidisciplinaire instrumentatie (de combinatie van elektrotechnische en werktuigbouwkundige services) van deze uitbreiding. Voor Repsol werd ook een order ontvangen voor de combinatie van dynamisch en statisch onderhoud (wederom een combinatie van elektrotechnische en werktuigbouwkundige services) in Puerto Llano. Beide orders kenmerken zich door een hoge mate van innovatie en zijn baanbrekend voor Imtech in Spanje.

Energie-efficiëntie in de industrie
In de industrie neemt energie-efficiëntie een steeds belangrijkere rol in. Imtech is onder meer betrokken bij verbetering van de energie-efficiëntie bij het olie- en gasbedrijf Cepsa en grote thermische zonne-energieprojecten van Acciona.

Shutdowns, maintenance- en upgrading in de industrie In de industrie presteert Imtech, ondanks toenemende concurrentie- en prijsdruk, prima. Imtech betrokken bij tal van shutdowns, maintenance- en upgradingprojecten. Niet alleen bij de olie- en gasbedrijven Repsol, Cepsa en BP, maar ook bij een chemische fabriek van de farmaceut Bayer, staalproducent Acerinox en tankopslagbedrijf CLH. Naast onderhoud en reparatie van tanks, levert Imtech voor CLH nu ook totaaloplossingen voor nieuwe opslagfaciliteiten. Al deze klanten kenmerken zich door een hoge mate van export van hun producten.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie



Imtech NV