ISTA kiest voor de cloud van Nervogrid

08/12/2010 08:30

Nervogrid

Virtuele werkplekken voor de ruimtevaartorganisatie

Den Haag/Amsterdam, 8 december 2010: International Space Transport Association ISTA, gevestigd in Den Haag, heeft haar volledige IT omgeving ondergebracht bij het Finse Nervogrid. Nervogrid levert ISTA digitale werkplekken als service uit haar datacenter. De virtuele werkplek is overal ter wereld te gebruiken waar een internetverbinding is. Deze Daas (Desktop as a service) omvat alle bedrijfsapplicaties en niet alleen de standaard componenten zoals MS Office. Naast het wegnemen van de IT-zorg geeft dit een grote mate aan flexibiliteit voor de klant, waardoor ISTA zich voor 100% kan concentreren op haar core business, het faciliteren van commerciële ruimtevaart. Taras Ploshchansky, directeur Juridische Zaken (ISTA): "De ontwikkelingen in de commerciële ruimtevaart gaan razend snel en ISTA kan op deze manier de IT kosten mee laten groeien met de ontwikkeling van de organisatie zonder investeringen vooraf."

Nervogrid opende in juni van dit jaar een kantoor in Amsterdam en levert haar diensten voor de Nederlandse markt vanuit een streng beveiligd datacenter in Amsterdam. Door slim gebruik van cloud computing technieken en het assembleren van diensten op basis van standaard producten is Nervogrid in staat om haar diensten per medewerker per maand te factureren zonder dat de klant hoeft te investeren in hard- of software, en worden er geen project of migratiekosten in rekening gebracht. Alle diensten worden centraal geproduceerd in het datacenter en via een beveiligd netwerk geleverd als "virtuele werkplek" aan de klant. Middels een menustructuur kiest men de gewenste software, een keuze die maandelijks per eindgebruiker aangepast kan worden. De klant betaalt hierdoor uitsluitend voor de daadwerkelijk benodigde diensten. De virtuele werkplek is overal te gebruiken, vanaf elke locatie met een internetverbinding. De diensten zijn volledig schaalbaar van een enkele gebruiker tot en met een onderneming met meerdere vestigingen. Patrick Waldram, verantwoordelijk ICT beheerder bij ISTA: "We zijn erg blij dat we deze stap gezet hebben, we zijn nu van alle zorgen af en beschikken per direct over de nieuwste versies van alle software. De hele migratie was trouwens een peulenschil. Omdat we erg veel reizen is het ideaal overal over dezelfde werkplek te kunnen beschikken, en onderweg volgen onze mail en agenda ons nu overal op de smart phone."

De virtuele werkplek is bereikbaar vanaf elke computer met internetverbinding waar ook ter wereld. Medewerkers kunnen thuis of in het buitenland met dezelfde werkplek aan de slag als op kantoor. De verbinding is beveiligd en er wordt geen data locaal opgeslagen. Mede door de intelligente beveiligingspolicy van Nervogrid zijn in Finland een groot aantal advocatenkantoren en belastingadviseurs overgeschakeld op de Nervogrid services. Ook in Nederland bestaat er veel belangstelling uit de juridische wereld, zo presenteerde Nervogrid zich in september met veel succes op het jaarcongres van de orde van advocaten in Rotterdam.





http://www.nervogrid.eu