Provincie Drenthe

4-21 te Smilde, gemeente Midden-Drenthe

Evaluatieverslag BUS-sanering; locatie: Brugstraat 4-21 te Smilde, gemeente Midden-Drenthe

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 10 november 2010 een BUS-evaluatieverslag van een bodemsanering hebben ontvangen van Stichting Actium te Assen.

Het betreft de locatie Brugstraat 4-21 te Smilde, gemeente Midden-Drenthe. Van 30 augustus 2010 tot 8 september 2010 is een bodemsanering uitgevoerd.

Op 22 juli 2010 hebben gedeputeerde staten van Drenthe ingestemd met de BUS-melding. De doelstelling volgens de BUS-melding was saneren tot beneden de achtergrondwaarde.

Uit het BUS-evaluatieverslag blijkt dat tijdens de sanering in totaal circa 200 m3 met asbest verontreinigde grond is ontgraven en afgevoerd naar een verwerkingsinrichting. De ontgraving is aangevuld met schone grond. In de wanden en bodem van de ontgravingsvakken is geen restverontreiniging achtergebleven. Daarmee is de saneringsdoelstelling gerealiseerd en is de gesaneerde locatie geschikt voor het gebruik: wonen met (moes)tuin.

In het kader van de Wet bodembescherming, artikel 39c, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het evaluatieverslag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodemsanering, de heer W. van Oosterom, telefoonnummer (0592) 36 53 34.


* Ontwerpbesluit Brugstraat 4-21 te Smilde