Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

15 bekeuringen bij fietsverlichtingscontroles

Publicatiedatum: 8-12-2010 8:40:31

DE GLIND / EDE - De politie heeft op 7 december tussen 07.20 uur en 08.00 een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Postweg in De Glind. Er werden 7 bekeuringen uitgeschreven.

Van 7 december 22.45 uur tot 8 december 00.30 uur werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Verlengde Maanderweg in Ede. Er werd 8 fietsers bekeurd.
Bovendien werden daar tien automobilisten gecontroleerd op alcohol. Eén (beginnend) bestuurder (een 23-jarige man uit Zetten) bleek te rijden onder invloed: 0,3 promille. (136773)

Val op!
De dagen worden korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie gaat hier op ludieke wijze aandacht voor vragen, maar zal er ook scherp op controleren.
De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-12-2010 8:39:34

EDE De politie heeft op 7 december rond 10.20 uur een 37-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wilde er met een scheerapparaat vandoor gaan, zonder hiervoor te betalen. De man werd door medewerkers van de winkel aan de Brouwersstraat in Ede overgedragen aan de politie.

Afrekenen met winkeldieven
Winkeldieven in Ede betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is samen met het Hoofd Bedrijfsschap Detailhandel (HBD) sinds 1 oktober 2010 met het project `Afrekenen met Winkeldieven' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053