Provincie Overijssel

#Provincie Overijssel



Het aantal gevaarlijke verkeersconcentraties daalt

8 december 2010

Jaarlijks wordt door de provincie Overijssel en Regio Twente een lijst uitgebracht met de gevaarlijkste locaties in Overijssel, de verkeersongevallenconcentraties (VOC's). Dit zijn kruispunten of wegvakken waar in de afgelopen drie jaar veel verkeersongevallen hebben plaatsgevonden. Onlangs is de nieuwe lijst met VOC's verschenen, over de periode 2007 tot en met 2009.

De provincie Overijssel en Regio Twente werken samen met alle Overijsselse gemeenten aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dat gebeurt op verschillende manieren: door educatie en voorlichting, door handhaving, maar ook door het verbeteren van de infrastructuur. De belangen van de verschillende partners komen onder meer bij de aanpak van de gevaarlijke locaties samen.

De nieuwe lijst met VOC's is verschenen, over de periode 2007 tot en met 2009. Het aantal VOC's is gedaald. Dat is een goede ontwikkeling nadat er een jaar eerder een lichte stijging van het aantal VOC's op wegvakken te zien was. Toch is dit geen reden om achterover te leunen. Bijna 1 op de 6 dodelijke en letselongevallen gebeurt op een van de VOC's in Overijssel. Als we in staat zijn om dat met de helft te reduceren dan zouden er jaarlijks rond 7% minder dodelijke en letselongevallen in onze provincie gebeuren. Een onverminderde inzet voor verkeersveiligheid blijft daarom van essentieel belang.

Wilt u meer weten over de VOC's in Overijssel? Via deze link deze link komt u bij de lijst. U vindt hier een overzicht van alle VOC's op kruispunten en wegvakken per gemeente en een overzicht van de 10 gevaarlijkste kruispunten in Overijssel.