Vestia viert dat bouw De Palatijn is gestart

08/12/2010 09:00

Stichting Vestia Groep

Zoetermeer, 7 december 2010 - Na een lange voorbereiding is Vestia Zoetermeer gestart met de bouw van De Palatijn aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer-Dorp. Dit kleinschalige nieuwbouwproject bestaat uit 45 huur- en 18 koopappartementen. Om dit bijzondere moment te vieren wordt de bouwplaats op woensdag 15 december in kerstsfeer omgetoverd. Edo Haan, wethouder Wonen van de gemeente Zoetermeer, zal dit bijzondere moment op feestelijke en sfeervolle wijze markeren.

Kleinschalig project met een besloten karakter

De Palatijn is een kleinschalig nieuwbouwproject bestaande uit vier gebouwen van drie of vier etages hoog, alle voorzien van een lift. Onder de huurappartementen ligt een gemeenschappelijke, afgesloten parkeergarage. De Palatijn is ontworpen met het idee de beslotenheid en intimiteit van een buurtje te realiseren. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de onder architectuur ingerichte, afgesloten gemeenschappelijke tuin die uitsluitend bestemd is voor bewoners van De Palatijn. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte waar bewoners bijvoorbeeld samen koffie kunnen drinken en waar activiteiten worden georganiseerd.

Duurzame en comfortabele koop- en huurappartementen

Alle appartementen zijn uitgerust met een modern, duurzaam klimaatsysteem. Voor verwarming en warm water wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Met dit systeem is het mogelijk de woning 's zomers enkele graden te koelen. Onderdeel van het klimaatsysteem is verder een mechanisch ventilatiesysteem met energiebesparende warmteterugwinunit.

De verkoop van de 18 koopappartementen is reeds gestart. De ruime driekamerappartementen hebben een woonoppervlakte van circa 100 m2 en een loggia op het zuidoosten. De koopsom bedraagt 230.000,- euro vrij op naam, inclusief parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage. De huurappartementen met twee of drie kamers zijn specifiek bestemd voor 55-plussers. Deze woningen worden in januari 2011 aangeboden via onze website www.vestia.nl/zoetermeer onder 'Te huur', de woonkrant Beter Wonen Haaglanden en de website www.woonnet-haaglanden.nl.

Naar verwachting wordt De Palatijn de eerste helft van 2012 opgeleverd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vestia.nl