Amsterdam Airport Schiphol

Saudi Airlines Cargo start lijndienst op Amsterdam Airport Schiphol

Saudi Airlines Cargo is per 6 december gestart met een lijndienst tussen Amsterdam Airport Schiphol - Riyadh - Jeddah. Saudi Airlines Cargo vliegt driemaal per week vracht van en naar Schiphol met een MD-11.

Saudi Airlines Cargo, die vooral bloemen uit Afrika vervoert, heeft ondermeer voor Schiphol gekozen vanwege de directe nabijheid van de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer.

Saudi Airlines Cargo wordt in Nederland vertegenwoordigd door Active Airlines Representatives BV te Schiphol. Aviapartner Cargo is de afhandelaar van de maatschappij.

Met de komst van Saudi Airlines Cargo telt Amsterdam Airport Schiphol nu drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren.

Vracht op Schiphol
Schiphol is de derde luchthaven van Europa voor vracht, en nummer 16 wereldwijd. Luchtvracht levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse economie. In 2009 werd 1.286.372 ton vracht vervoerd via Schiphol. Bij de bedrijven op Schiphol die zich met luchtvracht bezighouden, zoals afhandelaars, luchtvrachtmaatschappijen, truckers en logistieke dienstverleners, zijn ruim 26.000 mensen werkzaam.
Noot voor redacties