DSM


DSM wil belang van 51% in AGI Corporation (Taiwan) verkrijgen

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag haar voornemen bekend om een belang van 51% te verwerven in de Taiwanese onderneming AGI Corporation (AGI) door middel van een inschrijving op nieuw uit te geven aandelen in combinatie met een openbaar bod op bestaande aandelen, onder voorbehoud van gebruikelijke opschortende voorwaarden en goedkeuringen door AGI en door gebruikelijke toezichthoudende en andere instanties.


AGI biedt een breed scala aan milieuvriendelijke harsen en andere producten die uitharden onder invloed van UV (ultraviolet) licht. Deze producten worden gebruikt in coatings voor papier, hout en kunststof en in inkten voor grafische toepassingen. AGI behaalde in 2009 een netto-omzet van NTD 3.561 miljoen (circa ¤ 90 miljoen).. AGI is genoteerd aan de 'emerging companies board'' van de GreTai Securities Market in Taipei. Deze voorgenomen transactie is in lijn met DSM's strategische focus op snelgroeiende economieën, duurzaamheid, innovatie en partnerships.


De voorgenomen acquisitie betreft het verkrijgen van een belang van 51% voor een bedrag van circa ¤ 48 miljoen en bestaat uit een combinatie van het verkrijgen van nieuw uit te geven aandelen en het aankopen van aandelen van bestaande aandeelhouders door middel van een openbaar bod.


Dimitri de Vreeze, Directeur van DSM Resins, gaf de volgende toelichting: "Door een belang van 51% in AGI te verwerven versterkt DSM Resins zijn UV-technologieplatform. UV-uitharding is een milieuvriendelijke en efficiënte technologie en is daarmee de technologie van de toekomst. UV-uithardende verf- en inktsystemen combineren een lage ecologische voetafdruk met lage totale bedrijfskosten. Daarmee zal deze acquisitie het innovatieve en duurzame karakter van onze portfolio versterken. Met deze uitbreiding in UV-uithardende verf- en inktsystemen kan DSM Resins zijn ambitie realiseren om de mondiale nummer één te worden op het gebied van duurzame en innovatieve harsen, de belangrijkste ingrediënten van verven en inkten. Wij verheugen ons erop om in samenwerking met AGI en zijn aandeelhouders, management en medewerkers de combinatie tot een succes te maken voor alle betrokkenen."


Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials, gaf als toelichting: "De combinatie van AGI's technologie en productportfolio met DSM Resins' wereldwijde verkoopnetwerk en innovatieve oplossingen die naadloos aansluiten op AGI zal leiden tot substantiële synergie- en andere voordelen voor de beide ondernemingen, hun aandeelhouders en hun klanten. De voorgenomen acquisitie sluit goed aan bij alle vier de groeipijlers die DSM voor zichzelf heeft bepaald in zijn concernstrategie 'DSM in motion: driving focused growth'. Zij sluit met name aan bij DSM's strategie voor Performance Materials, die is gericht op groei in snelgroeiende economieën via innovatieve en duurzame oplossingen."


Verwacht wordt dat het openbare bod aan het einde van het eerste kwartaal van 2011 zal worden uitgebracht via een volle dochteronderneming van DSM, na afronding van de goedkeuringsprocedure bij AGI voor de onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen. De onderhandse plaatsing van aandelen is een voorwaarde voor het openbare bod en vice versa. De totale transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke opschortende voorwaarden, inclusief het verkrijgen van alle vereiste goedkeuringen en toestemmingen en het uitblijven van belangrijke nadelige veranderingen. DSM is voornemens om kort na deze bekendmaking goedkeuring aan te vragen bij de bevoegde autoriteiten in Taiwan en andere relevante rechtsgebieden.


Met een aantal aandeelhouders die samen circa 16,4% van de momenteel uitstaande aandelen AGI bezitten is overeengekomen dat zij hun aandelen aan DSM zullen aanbieden in het openbaar bod. De voorgenomen transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2011 worden afgerond, met dien verstande dat het transactieproces kan worden beëindigd indien niet binnen zes maanden alle bovengenoemde goedkeuringen en toestemmingen zijn verkregen en alle voorwaarden vervuld.


Tot aan het moment waarop het openbare bod formeel wordt uitgebracht zal DSM geen nadere mededelingen doen over de in dit persbericht besproken onderwerpen.


DIT PERSBERICHT IS SLECHTS EEN INTENTIE-UITING EN HOUDT GEEN BOD (OPENBAAR OF ANDERSZINS) TER VERKRIJGING VAN AANDELEN AGI IN.


DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming

Royal DSM N.V. creëert oplossingen die voeding, bescherming en prestaties verbeteren. Eindmarkten zijn o.a. voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektronica, life protection en producten voor de bouw. DSM richt zich bij al zijn activiteiten op de triple bottom line van economische prestaties, kwaliteit van de leefomgeving en sociale verantwoordelijkheid en streeft ernaar deze elementen gelijktijdig en in gelijke mate te realiseren. DSM heeft een netto-jaaromzet van circa ¤ 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.700 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.


Voor meer informatie:



DSM