Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------




Gezamenlijk persbericht









Zuidwolde, 8 december 2010





Kinderen De Wolden krijgen vuurwerkles


Helaas gebeurt het jaarlijks dat kinderen en volwassenen slachtoffer worden van verkeerd gebruik van vuurwerk of slecht vuurwerk. Halt Noord-Nederland geeft in opdracht van de gemeente De Wolden in december voorlichting aan kinderen van groepen acht van de basisscholen in haar gemeente. Het doel hiervan is hen te leren op een veilige manier om te gaan met vuurwerk. De eerste vuurwerkles vond plaats op 7 december op De Esdal in Veeningen. Halt Noord-Nederland bezoekt de komende weken twintig schoolklassen.

Tijdens de vuurwerklessen leren de kinderen welke regels er zijn rondom het kopen en afsteken van vuurwerk, welke veiligheidsrisico's het afsteken van vuurwerk met zich meebrengt en hoe ze op een relatief veilige manier met vuurwerk om kunnen gaan. De kinderen krijgen een vuurwerkboekje en een aansteeklont uitgereikt door Halt.


De vuurwerkles maakt onderdeel uit van een programma van veiligheidslessen die de gemeente aanbiedt aan de basisscholen. Naast de vuurwerkles krijgen kinderen les over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, alcohol en drugs. Ook wordt er een gastles van de wijkagent aangeboden.