Ingezonden persbericht


LaCie Tank: robuuste pantsering voor optimale gegevensbescherming


* IP-63-gecertificeerd: beschermt tegen stof en stromende regen
* Schok- en valbestendig naar militaire normen
* Aanpasbaar schuim vormt zich naar verschillende apparaten
* Beschermt 2,5-inch harde schijven, digitale camera's, Nintendo® DSTM lite of DSi

PARIJS, FRANKRIJK, 8 december 2010 - LaCie introduceert een extreem robuuste behuizing voor harddisks en andere apparatuur - de LaCie Tank. De LaCie Tank is ontworpen door Neil Poulton en heeft een ideale pasvorm voor 2,5-inch harde schijven. De beschermhoes is sterk genoeg voor probleemloos vervoer in een koffer of verzenddoos.

Een harde, stevige behuizing van rubber en polypropyleen omsluit een apparaat naadloos. Hierdoor krijgen stof en vocht geen kans om binnen te dringen. De robuuste buitenkant is daarnaast schokbestendig en getest volgens militaire eisen, zodat gegevens zijn beschermd tegen valpartijen die anders catastrofale gevolgen zouden hebben.

De binnenvoering van de LaCie Tank past zich aan de verschillende vormen en afmetingen van harde schijven aan. Hierdoor is een harde schijf gegarandeerd beschermd en stevig ingepakt - klaar voor elke vorm van vervoer. Met de uitneembare schuimblokjes passen gebruikers de binnenkant aan voor een precieze pasvorm. De LaCie Tank is een handig, veelzijdig middel om digitale gegevens optimaal te beschermen.

"Klanten hebben ons erover verteld waar ze hun harde schijf allemaal mee naartoe nemen. Vervolgens ontwikkelden we de LaCie speciaal voor hen. Deze hoes beschermt harde schijven, zoals de naam al doet vermoeden, met ongekende stevigheid", zegt Claire Rivallan, Consumer Accessories Product Manager bij LaCie. "Er zijn zoveel factoren waardoor kostbare gegevens beschadigd kunnen raken. Met dit ontwerp streven we ernaar al deze factoren aan te pakken. De LaCie Tank houdt gegevens zelfs veilig en droog tijdens een orkaan, echt een ongeëvenaarde prestatie."

De flexibele binnenkant van de LaCie Tank kan ook zodanig worden aangepast, dat gebruikers er andere draagbare elektronische apparaten in kunnen vervoeren, zoals digitale camera's en Nintendo DS lite- of DSi-consoles. De LaCie Tank biedt een robuustheid van militaire klasse en vormt echt een fort voor digitale gegevens.

Beschikbaarheid
De LaCie Tank is vanaf 24,99 euro (incl. btw) verkrijgbaar via de LaCie Online Store, de LaCie Corner en LaCie Reseller+. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton werd geboren in het Schotse Thurso. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in de Franse hoofdstad Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10008