Ingezonden persbericht


Inter Access ontwikkelt geavanceerde tool voor kosten-batenanalyses van ICT-projecten Speciale versie van KBA-tool beschikbaar voor gemeenten via KING

Hilversum, 8 december 2010 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Kosten-BatenAnalyse-tool (KBA-tool) voor ICT-projecten ontwikkeld. Overheidsinstanties kunnen met deze tool snel en efficiënt inzicht creëren in de kosten en baten van een ICT-project. De tool is voor alle overheidsinstellingen beschikbaar via het ICTU-programma RENOIR. Voor gemeenten is een speciale variant ontwikkeld, die beschikbaar is via het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

Met de tool kan een ICT-afdeling of projectmanager beter greep krijgen en houden op de financiële gevolgen van een ICT-project. De ontwikkeling van de tool past in het streven van de overheid om de elektronische dienstverlening te stimuleren. De tool is ontwikkeld, omdat in dat kader veel complexe ICT-projecten een rol spelen. De tool geeft gebruikers een totaalbeeld van de kosten en baten van een IT-project voordat het van start gaat.

Het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING) is de eerste partij die de tool actief gaat aanbieden aan gemeenten. KING is het onafhankelijke instituut van Nederlandse gemeenten, dat deze sector begeleidt, stimuleert en ondersteunt bij de organisatie en uitvoering van gemeentelijke taken. Inter Access bouwde een speciale KING-variant van de tool, die nauw aansluit bij de eisen en wensen van de gemeentemarkt. Inter Access host deze variant in zijn datacenter en zorgt voor het technische beheer.

"In deze tijden, waarin gemeenten voor lastige uitdagingen staan en meer doen met minder, is het belangrijk dat ze inzicht krijgen in hun kosten en baten op het gebied van ICT. Een mensgerichte dienstverlening aan burgers en ondernemers staat daarbij altijd voorop. Deze kosten-batentool kunnen gemeenten gebruiken om de juiste keuzes en afwegingen te maken. De tool kan een handvat bieden voor gemeenten door niet alleen te kijken naar wat elektronische dienstverlening kost, maar ook wat deze oplevert", zegt Tof Thissen, directeur van het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

"Met deze tool bieden we de overheidsmarkt een belangrijk handvat om de IT-efficiency te vergroten", zegt Hans den Hartog, CEO van Inter Access. "Door de tool als gehoste oplossing aan te bieden, hoeven gebruikers geen tijd en middelen te besteden aan beheer. De tool is gegarandeerd up-to-date en sluit nauw aan bij de eisen van de gebruikers."

###

Over Inter Access
Met ruim vijfhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote organisaties in de publieke sector, de zorgsector, industrie, financiële dienstverlening en kennisintensieve organisaties. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat. Met kerncompetenties rond toonaangevende technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.