Kendrion N.V.


P E R S B E R I C H T
K E N D R I O N N . V .

8 D E C E M B E R 2 0 1 0

Kendrion komt nieuwe 5-jarige kredietfaciliteit overeen


- Totale faciliteit EUR 123,5 miljoen, inclusief acquisitiefaciliteit van EUR 40 miljoen

- Nieuw consortium van Deutsche Bank, ING Bank en Rabobank

Kendrion heeft overeenstemming bereikt over een nieuwe kredietfaciliteit van in totaal EUR 123,5 miljoen, waarvan EUR 35 miljoen voor werkkapitaal en algemene doeleinden en EUR 40 miljoen voor acquisities. EUR 48,5 miljoen is een bankgarantie ten behoeve van de Europese Commissie uit hoofde van de lopende boeteprocedure van eind 2005 inzake Fardem. De kredietfaciliteit is verschaft door een consortium bestaande uit de huidige bankrelaties ING Bank en Rabobank, met als nieuwe partner Deutsche Bank.

De nieuwe kredietovereenkomst gaat begin januari 2011 in en heeft een looptijd van vijf jaar. De tarieven en voorwaarden zijn marktconform en gebaseerd op Investment Grade. Er zijn geen zekerheden gegeven. Financiële convenanten worden per kwartaal getest (op basis van 12 maanden voortschrijdend) voor EBITDA ten opzichte van rentekosten (> 4) en voor EBITDA ten opzichte van netto bankschulden exclusief de bankgarantie (
Eiko Ris, CFO: "Wij hebben een uitgebreide voorselectie gedaan en hebben mede daardoor een goed onderhandelingsresultaat bereikt. Het bankenconsortium geeft Kendrion de mogelijkheid zijn groeidoelstellingen te kunnen bereiken onder marktconforme condities en optimale flexibiliteit. De cashmanagementactiviteiten zullen internationaal ondersteund worden door het netwerk van Deutsche Bank."
Kendrion werd in dit financieringsproces geassisteerd door Nielen Schuman.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten. Deze activiteit is ondergebracht in vier marktgerichte businessunits: Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems.
Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business-nichemarkten. De voornaamste thuismarkt voor Kendrion is Duitsland, alhoewel andere landen aan importantie toenemen.
Kendrion-activiteiten
Kendrion ontwikkelt elektromagnetische componenten voor de industrie. Kendrion's elektromagneten worden wereldwijd toegepast in bijvoorbeeld liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren, airco- en motorkoelingsystemen en frisdrankautomaten. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, ZF, Evobus, Hyundai en Yutong. Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam. Zeist, 8 december 2010
De Directie
Piet Veenema - Chief Executive Officer
Eiko Ris - Chief Financial Officer
Heinz Freitag - Chief Operating Officer