Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 8 december 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 8 december t/m zondag 19 december 2010

Woensdag 8 december
14.30 uur
Het college van burgemeester en wethouders ontvangt de Commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen; hij brengt een officieel bezoek aan de gemeente Amersfoort. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Barendregt geeft het startsein aan inwoners om hun mening te geven over de inrichting en beheer van het Park Randenbroek e.o. Locatie: ingang park aan de Bisschopsweg te Amersfoort.

Donderdag 9 december
09.30 uur
Burgemeester Bolsius opent het Nationaal Openbare Ruimte Congres, georganiseerd door Elbamedia en kennisplatform CROW. Wethouder Barendregt neemt om 15.50 uur deel aan het wethoudersdebat. Locatie: ICOON, Leeghwater 1-3 te Amersfoort.

12.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de opening van de 25e Resto Van Harte door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima. De landelijke stichting Resto Van Harte zet buurtrestaurants op waar bewoners en professionals elkaar aan tafel kunnen ontmoeten. Doel is om de sociale cohesie in de wijk te verbeteren. Het Oranje Fonds steunt de opzet van nieuwe restaurants. Locatie: Buurthuis het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

12.30 uur
Wethouder Boeve ondertekent een convenant alcoholvrije school en reikt stickers en een cheque uit, Locatie: Prisma College, Kaliumweg 2 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de winterborrel van De Maatschappij. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius opent de werkconferentie Sociale Acceptatie HLBT (homoseksuele, lesbische, transgender en biseksuele mensen). De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort. Amersfoort wil een stad zijn waarin iedereen zich thuis voelt en welkom weet. Locatie: 't Hooghe Landt College, Parelhoenstraat 2-4 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Barendregt opent Kaldi Koffie en Thee, gevestigd in het monumentale pand d'gekroonde Byenkorf aan de Kamp. Locatie: Kamp 10 te Amersfoort.

Vrijdag 10 december
12.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de wijk Zielhorst in het kader van zijn kennismaking met de stad. Locatie: per fiets door Zielhorst te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de fakkelwake van Amnesty-Amersfoort. Thema: Brand een kaars in december. Locatie: start vanaf Theater de Lieve Vrouw naar KadE.

19.30 uur
Wethouder Boeve bezoekt de bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Karin Bijsterveld als voorzitter van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Locatie: Leerhotel het klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Zondag 12 december
13.30 uur
Wethouder Buijtelaar opent de kerstmiddag in de wijk Zielhorst. Locatie: wijkcentrum 't Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort

Maandag 13 december
08.45 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt leerlingen van een basisschool uit het Soesterkwartier. Samen met de kinderen hangt hij wensen voor de stad op. Locatie: de hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Van 't Erve kroont de winnaars van de Biobattle. Locatie: IJsbaan, Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

Woensdag 15 december
15.55 uur
Wethouder Boeve verricht de opening van het project Hagenbeek. Dit is het eerste project waar op grotere schaal woningen individueel worden voorzien van warmtekoudeopslag (WKO). Locatie: Informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft het startsein voor de bouw van het Eemplein. Wethouder Barendregt houdt een toespraak. Het Eemplein wordt een multifunctioneel centrumgebied en zal naar verwachting in 2012 worden opgeleverd. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20/21 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij het Vathorst Café, Locatie: informatiecentrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Boeve en wethouder Buijtelaar zijn aanwezig bij de eindejaarsbijeenkomst Amersfoort IntoBusiness 2010, waar ook de bekendmaking plaatsvindt van de 'Machtigste persoon van het jaar'. Locatie: Ambiance Houtrust, Heideweg 23 te Hooglanderveen.

14.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de kerstviering van seniorenvereniging Ons Genoegen. De kerstviering is bedoeld voor alle senioren die woonachtig zijn in Hooglanderveen. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

Maandag 13 december
12.30 uur
Wethouder Barendregt spreekt tijdens de landelijke werkconferentie Kunst- en Cultuureducatie:' Samen werken aan toekomstbestendige organisaties', georganiseerd door o.a. Kunstconnectie en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Locatie: ICOON, Leeghwater 1-3 te Amersfoort.

Vrijdag 17 december
14.00 uur
Wethouder Boeve overhandigt de eerste sleutel van de startersruimten Havikshorst. Locatie: Havikhorst te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de opening door Gerrit Zalm van de nieuwe permanente tentoonstelling "Pieter Cornelis". Locatie: Mondriaanhuis, Langegracht 11 te Amersfoort.

Zaterdag 18 december
16.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de voorstelling 'Het meisje met de zwavelstokjes' door Holland Opera. Locatie: Holland Opera, De Veerensmederij, Soesterweg 330 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort