Psion introduceert betaalbare robuuste PDA voor organisaties die behoefte hebben aan duurzame compacte apparaten

SHANGHAI, LONDEN EN TORONTO--(BUSINESS WIRE)-- 20101208 --

Als onderdeel van haar nieuwe productontwikkelingsstrategie, gebaseerd op het Omnii-productplatform, heeft Psion (LSE: PON.L) vandaag haar nieuwste robuuste PDA-apparaat aangekondigd – de ingenieuze Psion EP10 handheld computer.

Deze aankondiging vond plaats tijdens een exclusieve bijeenkomst van landelijke hoogwaardigheidsbekleders, directieleden van het bedrijf en zakelijke partners in Shanghai, China.

“Het is met groot enthousiasme dat we ons nieuwste product lanceren in China, de op een na grootste economie ter wereld, waar mobiele computers de uitvoering van de meest veeleisende logistieke activiteiten ondersteunen, en waar fabricage, export, transport en verzending de hoofdrol spelen,” aldus John Conoley, Chief Executive Officer van Psion.

De nieuwe Psion EP10 is een compacte, robuuste PDA die hoge prestaties, uitgebreide functionaliteit, communicatiemogelijkheden en duurzaamheid biedt. Het vertegenwoordigt een belangrijke aanvulling op de portfolio van mobiele apparaten voor zakelijk gebruik van het bedrijf, en biedt alle functionaliteit van high-end apparaten van volledig formaat in een compactere vorm en tegen een betaalbare prijs.

Op het moment dat de Psion EP10 op de markt komt, in het tweede kwartaal van 2011, heeft Psion een belangrijke troef in handen om een nieuwe markt te veroveren: die van zakelijke gebruikers die voor consumenten bestemde smartphones en andere apparaten gebruiken voor commerciële en industriële activiteiten teneinde zakelijke toepassingen in te zetten in het veld.

Belangrijkste productkenmerken van de Psion EP10

  • De nieuwste high-performance processor van Texas Instruments, de Sitara 3715 (OMAP3) met een snelheid van 800 MHz
  • Groot transflectief scherm van 3,7 inch met volledige VGA-resolutie
  • 3GMA en CDMA, Wi-Fi en Bluetooth
  • Volledige reeks interactieve sensoren, waaronder een digitaal kompas, gyroscoop, lichtsensor, nabijheidssensor en acceleratiemeter.

Gebaseerd op Omnii

De Psion EP10 is ook aantrekkelijk voor bedrijven die behoefte hebben aan een duurzamere handheld computer die bestand is tegen zwaar weer en uitdagende omgevingsomstandigheden. Vóór de lancering van de Psion EP10 waren deze klanten aangewezen op hardware die bestemd is voor consumenten, met als gevolg downtime, matige productiviteit en hogere kosten op de lange termijn.

De Psion EP10, met zijn uitgebreide functionaliteit, is gebaseerd op dezelfde kerntechnologie als de rest van de Omnii-familie, die in Oktober 2010 door het bedrijf werd geïntroduceerd. Het apparaat is uitermate geschikt voor de detailhandel, professionele dienstverlening, dienstverlening in het veld en verkoopactiviteiten in het veld. Het apparaat is tevens voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie, zoals Wi-Fi, Bluetooth, GPS, en cellulaire 3G-radio voor zowel CDMA EVDO Rev A en GSM HSPA+.

Strategische investeringen die vruchten afwerpen

“De lancering van het Omnii-platform eerder dit jaar maakt het voor ons mogelijk producten van hoge kwaliteit in diverse categorieën sneller op de markt te brengen. We zijn erin geslaagd de ontwikkelingscyclus voor de Psion EP10, gewoonlijk circa twee jaar, met ruim een derde terug te brengen en een reeks aanvullende functies te realiseren. De introductie van de Psion EP10 laat tevens zien dat we ons houden aan onze eerder dit jaar gedane belofte om aanvullende mogelijkheden te bieden aan onze klanten, wederverkopers en ontwikkelingspartners,” vervolgt Conoley.

Een nieuwe stap op de weg naar open-source mobiliteit

De Psion EP10 is het nieuwste apparaat dat is ontstaan uit de filosofie van Open Source Mobility (OSM) van het bedrijf. OSM bestaat uit drie hoofdelementen:

  • Modulair productplatform ontworpen om producten met de nieuwste technologieën sneller op de markt te kunnen brengen.
  • Maakt gebruik van de beginselen van open innovatie via Ingenuityworking.com om samen met klanten en partners te werken aan nieuwe ideeën en oplossingen.
  • Aanpassing voor unieke en gespecialiseerde toepassingen door middel van software-ontwikkelingskits, hardware-ontwikkelingskits en de EP10-uitbreidingsmodule.

De Psion EP10 zal vanaf april 2011 in de handel verkrijgbaar zijn in alle belangrijke gebieden in de VS, Europa en Azië. De prijsstelling wordt binnenkort bekendgemaakt.

Over Psion

Psion is trendzetter op het gebied van mobiele handheld computers van hoge kwaliteit en de toepassing ervan binnen industriële markten verspreid over de hele wereld. Al sinds 1980 vervullen we een pioniersrol op het gebied van mobiel computergebruik, beginnende met de uitvinding van de PDA. Vandaag de dag helpen we klanten wereldwijd bij het oplossen van hun zakelijke problemen. Tot onze klanten behoren Volkswagen, SNCF, RWE nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports, BNSF en vele anderen.

Door ons bedrijfsmodel waarbij open innovatie een centrale rol speelt, kunnen we direct met onze klanten en partners samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe varianten van onze mobiele hardware, software en diensten, toegesneden op de specifieke behoeften van de markt. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door onze gemeenschapswebsite voor open innovatie, www.ingenuityworking.com.

Psion plc is een openbaar bedrijf genoteerd aan de Londense effectenbeurs. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Londen, en het bedrijf heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Azië/Oceanië, Latijns-Amerika en Afrika.

Ga voor meer informatie naar: www.psion.com

CONTACT:
Text 100
Jonathan Brayshaw of Andy Sephton
+44 208 846 0700
psionteam@text100.co.uk
of
V.S.:
Psion
Breeanna Rosen, +1 859-372-4105
bree.rosen@psionteklogix.com
of
Schwartz Communications
Scott Love, +1 781-684-0770

psion@schwartz-pr.com

Ticker_symbol LSE:PON